Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

NIEUW DIRECTIETEAM LANCEERT DE LATE NIGHT BAR

1 juni 2023

Foto: Annelies Verhelst

Farnoosh Farnia artistiek directeur van het Amsterdam Fringe Festival (AFF) en Tobias Kokkelmans directeur-bestuurder van het Nederlands Theater Festival (NTF) staan aan de vooravond van hun eerste edities. Ze vinden het belangrijk om in tijden van polarisatie samen meer op te trekken, meer ruimte te maken voor gesprekken binnen de hele sector en buiten de eigen kaders te treden. Door generaties met elkaar te verbinden, het aanbod te verbreden en sterker aanwezig te zijn in de hele stad.

Het samen optrekken gaat dit jaar van start met een onvervalste ‘Late Night Bar’; de festivals presenteren samen in een nachtclubsetting opkomend talent, gevestigde namen, performances en variété, verrassende acts en DJ’s. Van 1 tot en met 10 september in ‘Klein Bellevue’ van Theater Bellevue van 22:00 uur tot in de kleine uurtjes. De samenwerking tussen beide festivals komt ook terug in het NTF PRO programma op 1 en 2 september en de dagelijkse NTF Talkshow in ITA.

Farnia en Kokkelmans delen de mening dat AFF en NTF, hoewel zelfstandige festivals met eigen werkwijze en verhaal, complementair aan elkaar zijn. AFF biedt platform voor opkomende makers om podia en publiek te veroveren; NTF viert de makers die zichzelf al bewezen hebben en een breder publiek verdienen. Met een uitgebreid publieks- en professionalsprogramma is NTF tevens een aanjager van belangwekkende ontwikkelingen binnen het theater. Samen tonen AFF en NTF een dwarsdoorsnede van de belangrijkste ontwikkelingen in het hele theaterveld. En creëren een plek voor ontmoeting en dialoog tussen de verschillende generaties.

Klik hier voor kaarten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten