5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

NIEUWE KUNSTWERKEN IN ITA ONTHULD TIJDENS HET NEDERLANDS THEATER FESTIVAL

14 september 2022

Foto: Anna van Kooij
Zondag 11 september zijn, voorafgaand aan het Gala van het Nederlands Theater, vier bijzondere nieuwe kunstwerken onthuld: portretten van Petra Laseur, Emmanuel Ohene Boafo (winnaar Louis d’Or 2021) en Naomi Velissariou (winnaar Theo d’Or 2021) en een borstbeeld van Gerrit Korthals Altes. De werken krijgen een plek in de portrettengalerij in Internationaal Theater Amsterdam. #stichtingoeuvrejanvandervossen
Een week eerder heeft het Doe-theater een plek gekregen in de portrettengalerij . Het schilderij, gemaakt door beeldend kunstenaar Iris Kensmil, werd onthuld door Marjorie Boston, Daniël Kolf en Adeiye Tjon. The Need for Legacy, een platform van makers en spelers van kleur die zich inzetten voor een inclusieve Nederlandse theatergeschiedenis, maakte zich hard voor dit schilderij. Bekijk het bericht hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten