5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Nieuwe nominatie BNG Bank Theaterprijs: Missie Márquez in Colombia (deel 7, 8 & 9)

14 april 2024

© Bart Grietens

De jury van de BNG Bank Theaterprijs 2019 heeft een derde voorstellingen genomineerd:
Missie Márquez in Colombia (deel 7, 8 & 9) – Kompagnie Kistemaker

De jury: “In deze avontuurlijke marathon weet Karlijn Kistemaker het publiek in drie uur tijd deelgenoot te maken van haar meest persoonlijke wens, namelijk het ten tonele brengen van het boek Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez. Samen met haar Kompagnie doet ze verslag van de meest recente ontwikkelingen in haar zoektocht naar erfrecht en theatrale vrijheid. Het is bijzonder knap hoe werkelijkheid en theater samensmelten in het magisch-realistische universum dat Kistemaker creëert. De spelers transformeren tot personages die zo uit een stripboek kunnen wandelen, maar nergens verliest hoofdpersoon Kistemaker haar integriteit of haar kwetsbaarheid. Haar volharding om haar missie te voltooien dient als een baken in de hilarische en ogenschijnlijk chaotische verwikkelingen op het toneel.”

 

Missie Márquez is een magisch realistische 12-delige theaterserie over de wens om een theatrale vertaling te maken van het wereldberoemde boek Honderd jaar eenzaamheidvan de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez. In oktober 2019 gaan de laatste drie delen in premiere. Het publiek kan te allen tijde in stromen. Geen voorkennis nodig. Voor meer informatie over de voorstelling, zie kompagniekistemaker.nl 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten