5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Nieuwe nominatie BNG Bank Theaterprijs: Missie Márquez in Colombia (deel 7, 8 & 9)

20 juli 2024

© Bart Grietens

De jury van de BNG Bank Theaterprijs 2019 heeft een derde voorstellingen genomineerd:
Missie Márquez in Colombia (deel 7, 8 & 9) – Kompagnie Kistemaker

De jury: “In deze avontuurlijke marathon weet Karlijn Kistemaker het publiek in drie uur tijd deelgenoot te maken van haar meest persoonlijke wens, namelijk het ten tonele brengen van het boek Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez. Samen met haar Kompagnie doet ze verslag van de meest recente ontwikkelingen in haar zoektocht naar erfrecht en theatrale vrijheid. Het is bijzonder knap hoe werkelijkheid en theater samensmelten in het magisch-realistische universum dat Kistemaker creëert. De spelers transformeren tot personages die zo uit een stripboek kunnen wandelen, maar nergens verliest hoofdpersoon Kistemaker haar integriteit of haar kwetsbaarheid. Haar volharding om haar missie te voltooien dient als een baken in de hilarische en ogenschijnlijk chaotische verwikkelingen op het toneel.”

 

Missie Márquez is een magisch realistische 12-delige theaterserie over de wens om een theatrale vertaling te maken van het wereldberoemde boek Honderd jaar eenzaamheidvan de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez. In oktober 2019 gaan de laatste drie delen in premiere. Het publiek kan te allen tijde in stromen. Geen voorkennis nodig. Voor meer informatie over de voorstelling, zie kompagniekistemaker.nl 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten