Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Nominaties bekend Theaterfotografie Prijs 2019

3 juli 2023

Theaterfotografie Prijs 2019

De jury van deze tweejaarlijkse prijs nomineert de beste series uit de ingezonden theaterfoto’s. De genomineerde series worden getoond in Internationaal Theater Amsterdam tijdens het Nederlands Theater Festival 2019. De feestelijke uitreiking vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 15 september. De winnaar ontvangt een speciaal voor deze prijs gemaakt kunstwerk van Casper Faassen.

De genomineerden voor de Theaterfotografie Prijs 2019:

  • Fred Debrockvoor de serie Beginners van Malpertuis
  • Bas de Brouwer | voor de serie Plankton van Frascati Producties, Anna Verkouteren Jansen & Hendrik Kegels
  • Bart Grietens | voor de serie Paradijsvertraging van Collectief Het Paradijs, afstudeervoorstelling aan de Mime Opleiding

Fred Debrock

voor de serie Beginners van Theater Malpertius.

In deze serie zit werkelijk in elke foto een verhaal. Het prikkelt de fantasie en bij elke foto word je nieuwsgieriger en hongerig naar meer. “Hopperiaans”, “Ik wil dit zien” en “ik word compleet lyrisch van deze serie en wil ze allemaal aan de muur” zijn slechts enkele van de opgewonden reacties van de juryleden…

Bas de Brouwer

voor de serie Plankton van Frascati Producties, Anna Verkouteren Jansen & Hendrik Kegels

Het is bizar intrigerend en raadselachtig en met veel humor en finesse vastgelegd. De bijna bewuste lelijkheid hypnotiseert en veroorzaakt dat je de foto’s steeds opnieuw wilt bekijken. De illusie van het beeld geeft lading aan het verlangen de voorstelling te willen zien. “Ik word zo blij van deze serie!”

Bart Grietens

Voor de serie Paradijsvertraging van Collectief Het Paradijs, afstudeervoorstelling aan de Mime Opleiding

De hele serie spat van de dynamiek, emotie en energie. Elke foto leeft en intrigeert. Dit is intelligente, scènefotografie in de puurste vorm, waarbij door slimme focus vrijwel elk beeld verbonden wordt door een belangrijk thema uit de voorstelling. “Zo gruwelijk veel passie, het spat werkelijk van elk beeld”, Ik word fysiek wakker van deze serie!”

De jury van de Theaterfotografie Prijs 2019 bestaat uit:

Anna van Kooij (voorzitter) vakfotograaf

Bart van Mossel ex-theaterdirecteur

Chris van Houts vakfotograaf

Daria Bukvić regisseur

Fred Boot theaterproducent

Rein Hofman acteur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten