Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Nominaties VSCD Mimeprijs 2019 bekend!

28 maart 2023

De genomineerden voor de VSCD Mimeprijs 2019 zijn bekendgemaakt door de VSCD en het Nederlands Theater Festival. De winnaar van deze prijs wordt op zondag 15 september 2019 bekend gemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater. Het gala is de jaarlijkse afsluiting van het Nederlands Theater Festival, dat dit jaar van 5 tot en met 15 september plaatsvindt in Amsterdam.  

De VSCD-Mimejury heeft de volgende drie voorstellingen genomineerd:

Servaes Nelissen/ Feikes Huis
Beefteefjes

De mime-jury: “Servaes Nelissen heeft een imposant oeuvre opgebouwd als poppenspeler en theatermaker. Met zijn drieluik Beefteefjes – een vrolijkmakend drieluik over depressieheeft hij een indrukwekkende voorstelling aan dit rijke oeuvre toegevoegd waarin Servaes op bijzonder invoelbare en persoonlijke wijze drie perspectieven op depressie schetst.
De mimejury prijst de stap die Servaes gemaakt heeft met dit werk en was bijzonder ontroerd door de persoonlijke thematiek die Servaes zonder ironie en met groot gevoel voor materiaal en verbeelding heeft getoond”.

Davy Pieters / Theater Rotterdam
How to build a Universe

De mime-jury: “Davy Pieters laat in How to build a Universe opnieuw zien dat ze een geheel eigen oeuvre aan het ontwikkelen is waarin ze minutieus en intelligent onderzoekt wie de hedendaagse mens is in een door technologie en apocalyptische bedreigingen getekende wereld. Dat doet ze met een uniek handschrift: visueel en muzikaal ijzersterk, beïnvloed door zowel film, games, literatuur als wetenschap en documentair materiaal. Davy Pieters is een belangrijk regisseur en theatermaker die niet meer weg te denken is in het Nederlandse en internationale theaterlandschap”.

Jetse Batelaan / Theater Artemis
(…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (12+)

De mime-jury: “(…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (12+) van Theater Artemis is een ontregelende ode aan de verbeelding. Een absurd en filosofisch meesterwerk dat alle theater-conventies tart. Jetse Batelaan rekt alle grenzen op en overschrijdt ze, zonder ook maar 1 seconde ongeloofwaardig te worden. Het is uniek en razend knap gemaakt theater dat invoelbaar maakt dat er eigenlijk niets te begrijpen valt. Of juist alles”.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten