5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

NTF PRO: hét programma voor theaterprofessionals – een terugblik

Het Nederlands Theater Festival opent jaarlijks met NTF PRO, dé plek van samenkomst voor theaterprofessionals uit het hele land, dwars door alle generaties heen. Twee dagen lang de ideale plek om in gesprek te gaan met acteurs en technici, studenten en ervaren rotten, marketeers en beleidsmakers, Fringe-artiesten, productieleiders en recensenten. 

In 2023 is er veel aandacht geweest voor klimaatverandering: wat is de werkelijke impact op samenlevingen en conflicten wereldwijd? Hoopvolle signalen ook: wat kunnen theatermakers- en werkers concreet doen en betekenen? Met een keynote van Marjan Smeulders (Scientist Rebellion), een introductie van Paddy Dillon en Lisa Burger (de bedenkers van het veelgeprezen Theatre Green Book uit de UK) en een vlammende uitnodiging tot inclusief klimaatactivisme. 

Ook de verhouding tussen critici en makers kwam aan de orde, het queer perspectief in repertoire, machtsoverdracht tussen de leiders van nu en morgen, personeelstekorten (hoe doorbreken we de inner circle?), samenwerking tussen de gesubsidieerde en de vrije sector, de generatieclash, prestatiedruk (in gesprek met de Raad voor Cultuur en het Fonds Podiumkunsten), do’s en don’ts voor theaters richting artistieke communities met een beperking, het spannende speelveld van data-deling en grensverleggende innovatie dwars door het land. 

NTF PRO 2023: discussies op het scherpst van de snede, panelgesprekken, showcases, college-uurtjes, uitreikingen (waaronder de BNG Bank Theaterprijs en het Anne Faber Stipendium) en open source werkgroepen. Bekijk de aftermovie om een indruk te krijgen van NTF PRO 2023. Volgend jaar vinden de NTF PRO dagen plaats op donderdag 5 en vrijdag 6 september 2024!

NTF PRO wordt georganiseerd door Het Nederlands Theater Festival in samenwerking met vele organisaties dwars door het land, waaronder Parkstad Limburg Theaters & Cultura Nova, SPOT Groningen, Theaterproductiehuis Zeeland, Scientist Rebellion, Ensemble Nieuwe Theaterwerkers, MusicalMakers, Platform Aanvang, Amsterdam Fringe Festival, Theaterkrant, DIP, NAPK, Platform ACCT, De Schuur, ITA, De Balie, De Brakke Grond, Frascati, De Kleine Komedie, Het Nationale Theater, Anne Faber Stipendium / Het Huis Utrecht, BNG Cultuurfonds en het Gieskes-Strijbis Fonds.

Blik terug op het programma van 2023

Dag 1 - 7 september 2023

NTF Pro

Theatre Green Book: Hét handboek voor een duurzame toekomst

Het Theatre Green Book is het veelgeprezen en
13:30 — Frascati
NTF Pro

Fringe x NTF PRO: Inclusive climate activism

Een felle groep Fringe-artiesten komt op voor
10:00 — Frascati
NTF Pro

Old Text, New Narrative: hoe queer is repertoire?

Toneelschuur Producties en Internationaal Theater
10:00 — Frascati
NTF Pro

Onbeperkt: toegankelijke theaters

NTF en De Brakke Grond trekken samen op om de
10:00 — De Brakke Grond
NTF Pro

Keynote Scientist Rebellion: klimaat en samenleving

Marjan Smeulders, microbioloog aan de Radboud
11:30 — Frascati
NTF Pro

NTF PRO Grensverleggend: innovatie in het land

Klopt het beeld dat innovatie in de Randstad
13:30 — Frascati
NTF Pro

Wie is er bang voor data delen?

Data delen is een heet hangijzer binnen de
15:00 — Frascati
NTF Pro

ENT x NTF PRO: De generatieclash

Met vijf generaties tegelijk op de werkvloer, van
15:00 — Frascati
NTF Pro

Personeelstekorten: hoe doorbreek ik de inner circle?

De culturele sector kampt met flinke
15:00 — De Brakke Grond
NTF Pro

De Staat van het Theater door Eric de Vroedt

LIVESTREAM VANAF 17:00 UUR VIA DEZE LINK De Staat
17:00 — De Kleine Komedie

Dag 2 - 8 september 2023

NTF Pro

Theatre Green Book: Hét handboek voor een duurzame toekomst

Het Theatre Green Book is het veelgeprezen en
15:00 — ITA
NTF Pro

Uitreiking BNG Bank Theaterprijs

Niet alleen het onweerstaanbare maaktalent van
14:00 — Theater Bellevue
NTF Pro

The State of the World – Sahra Mani & Thomas Erdbrink

In het interviewprogramma The State of the World
17:00 — ITA
NTF Pro

Opvolgingsbeleid: leiders van nu en morgen

Machtsoverdracht kent in de Nederlandse
10:00 — ITA
NTF Pro

Prestatiedruk: productieDWANG of productieDRANG

Veel gezelschappen schrijven op dit moment hun
13:00 — ITA
NTF Pro

De Moraal van de Kritiek

Waar staat de kunstkritiek voor? Nadat
15:00 — De Balie
NTF Pro

Fringe Showcase

Amsterdam Fringe Festival biedt jaarlijks een
11:30 — Theater Bellevue
NTF Pro

Bridging subsidy and commerce – musical theatre as a case study

Veel internationaal succesvolle musicals zijn het
13:00 — De Balie

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

Stel je persoonlijke programma samen voor NTF PRO. Kies voor donderdag 7 en/of vrijdag 8 september. Bepaal zelf je route en geniet van de vele onderwerpen die NTF PRO rijk is. Bij twee of meer programmaonderdelen ontvang je een stapelkorting. De korting telt door naar de volgende dag. Je kunt dus van 7 op 8 september ‘doorstapelen’. De korting wordt aan het einde van je bestelling verwerkt.

 

Heb je nog een extra kortingscode ontvangen? Vul deze dan in in het balkje ‘kortingscode’. De korting wordt verwerkt bij het afrekenen.

Krap bij kas?

Zit je krap bij kas en passen de ticketprijzen van NTF PRO even niet in je budget? We verwelkomen je alsnog van harte! Mail dan naar kantoor@tf.nl en ontvang een kortingscode waarmee je 50% korting krijgt op de NTF PRO programma’s.

KAN IK VOOR MEERDERE MENSEN TEGELIJK KAARTEN KOPEN?

Ja, je kunt voor maximaal 6 mensen tegelijk kaarten kopen. Per persoon kun je een eigen route samenstellen. Aan het eind van de bestelling ontvang je een overzicht van de persoonlijke routes.

KAN IK EEN FACTUUR ONTVANGEN?

Jazeker! Na ontvangst van je betaling sturen we naast een bevestigingsmail een apart e-mail bericht met de factuur.

KAN IK OOK LOSSE TICKETS KOPEN?

Jazeker. Je kunt voor alle programma’s losse kaarten kopen. De stapelkorting gaat in bij twee of meer programmaonderdelen.

KAN IK VOOR DE STAAT VAN HET THEATER OF THE STATE OF THE WORLD LOSSE TICKETS KOPEN?

Ja dat kan! Voor de Staat van het Theater en The State of the World zijn dus ook losse tickets te koop. Ga naar NTF-Pro Tickets en kies welke dag (7 de Staat of 8 the State september), vink het programma onderdeel aan en ga naar afrekenen.

Kan ik mijn persoonlijke programma nog wijzigen?

Na het maken van je route en het afrekenen van je Ticket,  krijg je een e-mail met daarin je ticket en een overzicht van je gekozen route. Daar staat ook een knop in om programmaonderdelen alsnog toe te voegen met stapel korting. Afbestellen is niet mogelijk.

You hit rock bottom.
Laatste updates via

en de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten