5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Voorverkoop Een leuk avondje uit in Carré gestart

10 juni 2024

Een leuk avondje uit, jetse batelaan

Een leuk avondje uit in Carré
Wat een feest! Een leuk avondje uit speelt (eenmalig) in Koninklijk Theater Carré, op vrijdag 13 september, tijdens het Nederlands Theater Festival in Amsterdam. Deze daverende familiemusical blaast alle grote musicals weg. Een cocktail van hormonen en emoties om 19u30 voor iedereen vanaf 8 jaar.

Terwijl de musicalsterren zingen en dansen alsof hun leven ervan afhangt, proberen ze backstage de grootste gevoelens buiten de deur te houden. Liefde, blijdschap, verdriet, angst, schaamte en eenzaamheid krijgen allemaal hun eigen spetterende shownummer.

Uit het juryrapport (Zilveren Krekel 2023):“Een leuk avondje uit is eigenlijk drie voorstellingen in één, in de omgekeerde wereld die regisseur Jetse Batelaan ons telkens weer voorschotelt: een glitterend ensemble met een geoliede show op fluistertoon, een backstage crew met een bijna slapstickachtige uitgeblustheid en de onderdrukte gevoelens, die angstvallig en met veel spektakel uit de zaal worden geweerd. Uiteindelijk vloeien de wereld vóór en achter de schermen samen in een prachtige apotheose die niemand onberoerd laat.”

Regie Jetse Batelaan
Spel Mourad Baaiz, Goele Derick, Marjan De Schutter, Wijnand Gomes, Ryk Helle, Chris van der Lee, Ramon Mahieu, Jenell Tedjai, Rosanne Waalewijn, Mylene Waalewijn, Willemijn Zevenhuijzen
Dramaturgie Koen Haagdorens
Muzikale leiding en arrangementen Keimpe de Jong en Ton van der Meer
Choreografie Christian Celini
Decor en lichtontwerp Theun Mosk
Kostuums Liesbet Swings
Regie-assistentie Tim Verbeek
Coproductie Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis
Met steun van Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka
Met dank aan Tristan van der Lingen

Klik hier voor kaarten

DE RODE LOPER 2024
een samenwerking van het Nederlands Theater Festival, Koninklijk Theater Carré, Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis

In navolging van het project GET HAPPY uit 2019 waar 1000 mbo-studenten de voorstelling ‘Allemaal Mensen’ van Toneelgroep Oostpool bijwoonden rollen we nu de rode loper opnieuw uit voor 1000 mbo-ers met ‘Een leuk avondje uit’ op vrijdagmiddag 13 september om 14:00 uur in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Wij rollen letterlijk en figuurlijk de rode loper uit voor een blik op de wereld van de mbo -ers zelf: zij mogen ‘shinen’:  zelfontwikkeling en kennisuitwisseling staan centraal.

Nederlands Theater Festival gelooft in impact door interactie: tussen verhalen, genres, geschiedenissen en toekomstvisies, toeschouwers, theatermakers en generaties. Daarbij is meerstemmigheid het uitgangspunt: vele perspectieven maken ons programma.

Koninklijk Theater Carré is een boegbeeld in de sector: voor artiesten is het een doel om naartoe te groeien en voor bezoekers een symbolisch theatergebouw. Iedereen kent Carré. Ook voor mbo-studenten is het een magische plek. Doelbewust kiezen we met dit project, dat draait om de eigenwaarde van de doelgroep, voor dit theater met al haar allure.

“Juist voor deze doelgroep blijkt ‘Een leuk avondje uit’ een schot in de roos. De voorstelling behandelt thematiek die leeft in deze leeftijdscategorie: zelfverwezenlijking en druk van de spotlights (groep, maatschappij, zelfcensuur) in toom houden, kwetsbaarheid kunnen toelaten en hoe je je presenteert aan de buitenwereld, je ruimte kan opeisen voor jezelf en je iets durft te laten zien van jezelf.” aldus regisseur Jetse Batelaan van artistiek directeur van Theater Artemis

Voor meer informatie over het Rode Loper – project kun je contact opnemen met Elles Leferink, elles@tf.nl / 06-10461210

De Rode Loper 2024 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten