Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Open call curator Nieuwe Grond 2018

1 juni 2023

Anoek Nuyens stopt als curator Nieuwe Grond. Na vier jaar van grote inzet, energie en veel ervaring en inzichten rijker, is het voor haar tijd om het stokje door te geven. Daarom zijn we op zoek naar een theatermaker of collectief dat zegt: wij zouden graag dit theaterseizoen willen openen met een aantal prikkelende voorstellen of ideeën die de hele sector aangaan.
Mail ons (kantoor@tf.nl). We zijn benieuwd naar jullie ideeën!

Anoek Nuyens over haar vertrek: “Met veel liefde kijk ik terug op de afgelopen vier jaar: het team van Nieuwe Grond, de bezoekers die vanuit een urgentie en betrokkenheid meedachten en luisterden. De mensen waarmee ik samenwerkten, met name mijn collega’s van het Transitiebureau, waarmee ik zoveel heb meegemaakt. Maar wat overheerst is toch het gevoel dat noodzakelijke veranderingen in de podiumkunsten op het gebied van inclusie, diversiteit en fair practice zich (te) langzaam voltrekken. Misschien ligt dat aan mij en ben ik te ongeduldig. Maar ik durf ook te stellen dat er een aantal andere factoren meespelen.
Lees hier haar gehele ingezonden brief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten