Nieuws
1 t/m 11 september 2022 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Over NTF

Wat is er mooier dan theater?

Het Nederlands Theater Festival is er om het theater én het publiek te vieren. En het allermooiste op theatergebied te laten zien. Daarom vroegen we de Nederlandse Toneeljury om de mooiste voorstellingen van dit seizoen te selecteren. Met deze selectie toont de Nederlandse Toneeljury ‘een bloemlezing van het mooie dat het Nederlands theater te bieden heeft. Een schoonheid die niet zelfgenoegzaam verblindt of verbloemt, maar één die prikkelt, ontregelt en de toeschouwer onderdompelt in verwondering. Een schoonheid die je raakt. ‘ aldus de Toneeljury.
Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd!

Kom dus elf dagen lang de mooiste voorstellingen zien. In twee weken tijd laten we voorstellingen o.a. uit de Officiële Juryselectie, producties van het Vlaamse Theaterfestival, BNG Bank Theaterprijs-genomineerden en prijswinnende jeugdvoorstellingen zien.

Ontmoet de makers en vooral ook: elkaar. We openen met de Staat van het Theater in De Kleine Komedie, een nieuwe locatie . Ons professionals-programma NTF PRO is dit jaar uitgebreid, niet alleen qua locaties maar ook inhoudelijk. Zeer binnenkort kun je hier meer over lezen.

We sluiten traditiegetrouw het festival feestelijk af in Internationaal Theater Amsterdam met het Gala van het Nederlands Theater, waar dé belangrijkste Nederlandse toneelprijzen worden uitgereikt, zoals de Louis d’Or en de Theo d’Or .

Het Amsterdamse Fringe Festival, ons eigenzinnige zusje, zet de deuren open voor de jonge honden en de avant-garde: ruim 50 producties van onorthodoxe theatermakers uit binnen- en buitenland op meer dan 30 locaties.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten