Nieuws
1 t/m 11 september 2022 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Over NTF

Wat is er mooier dan theater?

En wat is het theater zonder het publiek? Dit zijn natuurlijk retorische vragen. Het Nederlands Theater Festival is er om het theater én het publiek te vieren. En het allermooiste op theatergebied te laten zien. Daarom vroegen we de Nederlandse Toneeljury om de beste voorstellingen van het seizoen voor ons uit te kiezen. We organiseren leuke en interessante activiteiten om die voorstellingen heen. Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd!

Volg de rode lopers op het Leidseplein, maar ook naar Amsterdam West en Zuidoost. Kom de mooiste voorstellingen zien. Ontmoet de makers en vooral ook: elkaar. We openen traditiegetrouw in het Internationaal Theater Amsterdam met de Staat van het Theater en sluiten daar ook feestelijk af. Normaal gesproken met het Gala van het Nederlands Theater, waar dé belangrijkste Nederlandse toneelprijzen worden uitgereikt, zoals de Louis d’Or en de Theo d’Or maar dit jaar doen we het noodgedwongen net even anders. Ondanks de huidige coronacrisis tonen we in twee weken tijd ondermeer voorstellingen uit de Officiële Juryselectie, producties van het Vlaamse Theaterfestival en prijswinnende jeugdvoorstellingen.

Daarnaast organiseren we een verdiepend randprogramma onder de vlag NTF-Extra met talkshows, masterclasses, een snelcursus theaterkijken en meer. Perfect om dieper op voorstellingen in te gaan, het samen over theater te hebben en bij te leren. Er is ook een professionals-programma voor, NTF PRO, om eens goed bij te praten, de staat van ons theater op te maken en vooral vooruit te kijken naar de toekomst.

Het Amsterdamse Fringe Festival, ons eigenzinnige zusje, zet de deuren open voor de jonge honden en de avant-garde: ruim 70 producties van onorthodoxe theatermakers uit binnen- en buitenland op meer dan 30 locaties.

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!