Programma
& Tickets
3 t/m 13 september 2020 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Over NTF

Wat is er mooier dan theater?

En wat is het theater zonder het publiek? Dit zijn natuurlijk retorische vragen. Het Nederlands Theater Festival is er om het theater én het publiek te vieren. En het allermooiste op theatergebied te laten zien. Daarom vroegen we de Nederlandse Toneeljury om de beste voorstellingen van het seizoen voor ons uit te kiezen. We organiseren leuke en interessante activiteiten om die voorstellingen heen. Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd!

Volg de rode lopers op het Leidseplein, maar ook naar Amsterdam West en Zuidoost. Kom de mooiste voorstellingen zien. Ontmoet de makers en vooral ook: elkaar. We openen in het Internationaal Theater Amsterdam met de Staat van het Theater en sluiten daar ook feestelijk af met het Gala van het Nederlands Theater, waar dé belangrijkste Nederlandse toneelprijzen worden uitgereikt, zoals de Louis d’Or en de Theo d’Or voor beste acteur en actrice. In twee weken tonen we de voorstellingen uit de Officiële Juryselectie, producties van het Vlaamse Theaterfestival en prijswinnende jeugdvoorstellingen.

Daarnaast organiseren we filosofische gesprekken, masterclasses, een snelcursus theaterkijken, een toneelleesclub en een middag over fotografie. Perfect om dieper op voorstellingen in te gaan, het samen over theater te hebben en bij te leren. Er is ook een tweedaags programma voor professionals, NTF PRO, om eens goed bij te praten, de staat van ons theater op te maken en vooral vooruit te kijken naar de toekomst.

Het Amsterdamse Fringe Festival, ons eigenzinnige zusje, zet de deuren open voor de jonge honden en de avant-garde: ruim 70 producties van onorthodoxe theatermakers uit binnen- en buitenland op meer dan 30 locaties.

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!