5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

We kijken graag naar theater, maar kunnen we ook onder woorden brengen wat er zo mooi aan is? Stel, je praat met iemand die nog nooit naar het theater is geweest. Wat vertel je dan?

In deze podcast gaan Elles Leferink en Wendy van Os op zoek naar de woorden achter de ervaring. ‘De Schoonheid van het Theater’ is een podcast-serie van het Nederlands Theater Festival.

Aflevering 1: De Maker

In de eerste aflevering kun je horen hoe Eline Arbo, (theaterregisseur en artistiek directeur van ITA), Eran Ben Michaël, (acteur, regisseur en theatermaker en artistiek leider van George & Eran Producties) en ook Abdelkader Benali, (schrijver, theatermaker en tv-presentator en voorzitter van de jury van het Nederlands Theater Festival) de schoonheid van theater in woorden uitdrukken.

Theater wordt nog mooier als je er meer vanaf weet. Iedere aflevering neemt cultuurhistoricus Jan-Derk van den Berg ons mee in de geschiedenis van het theater. Hoe is de regisseur zoals we deze nu kennen ontstaan? En wat hebben Louis en Theo d’Or daarmee te maken?

Aflevering 2: De (Mogelijk) Maker

Naast de regisseur, werken er nog veel meer mensen mee aan een theatervoorstelling. In de tweede aflevering spreken gaan we met Wendy en Elles langs bij theater (mogelijk) makers. Bart Grietens is theater- en dansfotograaf en heeft door zijn lens veel voorstellingen gezien. Luca van Deurzen is theatertechnicus en tourt met verschillende voorstellingen door het land. Tosca Sommerdijk is student aan Artez, Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Hoe kijken zij naar de schoonheid van theater?

Theater wordt nog mooier als je er meer vanaf weet. Iedere aflevering neemt cultuurhistoricus Jan-Derk van den Berg ons mee in de geschiedenis van het theater. Theater is naast prachtige inhoud ook een visueel spektakel. Hoe creëerde ze dit spektakel in onze geschiedenis?

Aflevering 3: Het Publiek

In de laatste aflevering leggen we met ons oor te luister bij het publiek. We spreken Leo Bogers. Hij is een theater veelvraat en kind aan huis in ITA. Pascale van Paridon en Lex Verschuren zijn jonge theaterkijkers. Dylan Gomez Vazquez gaat tijdens de podcast voor het eerst naar een theatervoorstelling en neemt ons mee in zijn eerste theaterervaring.

Theater wordt nog mooier als je er meer vanaf weet. Iedere aflevering neemt cultuurhistoricus Jan-Derk van den Berg ons mee in de geschiedenis van het theater. Nu kennen we theater als een gefocuste bezigheid, maar vroeger was de theatervoorstelling een bijzaak en gebeurde er spannende dingen verstopt in de loges. Hoe is het publiek veranderd in de afgelopen eeuwen?

We sluiten af met de spoken-word artiest De Droominee. Hij geeft een samenvatting van onze 3 afleveringen. Wat hebben we geleerd? Welke woorden en beschrijvingen zijn blijven hangen?

Regie en samenstelling: Elles Leferink & Wendy van Os

Eindregie en editor: Yeppe van Kesteren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten