6 t/m 16 september — Amsterdam
© Kurt Van der Elst

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater wordt sinds enkele jaren ook de Regieprijs uitgereikt. Deze prijs kent de Nederlandse Toneeljury toe aan de meest indrukwekkende regieprestatie van het afgelopen seizoen. De voorstellingen die geselecteerd zijn voor de Officiële Juryselectie komen in aanmerking voor deze prijs.

Winnaar Regieprijs 2017: De Warme Winkel, voor de meest indrukwekkende regieprestatie van het afgelopen seizoen

De jury: “Het oeuvre van De Warme Winkel heeft een grillig en verrassend karakter. De voorstelling De Warme Winkel speelt De Warme Winkel is onmiskenbaar een hoogtepunt in dat oeuvre. Waar kijk je als bezoeker naar? De Warme Winkel speelt De Warme Winkel is een voorstelling op het scherp van de snede en onderzoekt de begrippen plagiaat, authenticiteit, wat is ‘echt’ wat is niet ‘echt’ en hoe verhoudt het heden zich tot het verleden. Of sterker: de voorstelling onderzoekt die niet, de voorstelling ondergaat ze. De Warme Winkel zoals De Warme Winkel op zijn best is.”

De ACT Award 2017 gaat naar Mirjam Koen.

”Volgens de leden van ACT is er geen regisseur en geen gezelschap die zijn deuren voor acteurs zó wagenwijd open zet en die zich al zo lang bezighoudt met diversiteit in alle opzichten.”