6 t/m 16 september — Amsterdam

Theaterfotografie Prijs

Winnaar Theaterfotografie Prijs 2017: Kurt Van der Elst voor de fotoserie van de voorstelling Horses van Kabinet K / HETPALEIS.

De jury over deze fotoserie: ”Deze serie gaat voorbij dansfotografie. Het zit zo dicht op de huid dat het theatraal is. De fotograaf Kurt Van der Elst heeft op een gevoelige manier het contact tussen volwassenen en kinderen in beeld gebracht. Hij is erin geslaagd het fysieke van de voorstelling te vertalen naar foto’s die een letterlijk fysieke reactie opriepen bij de jury. De fotoserie maakt intens nieuwsgierig naar de voorstelling.”

Aangezien geen van de genomineerden voor deze prijs aanwezig konden zijn bij de geplande uitreiking op 11 september wegens werkzaamheden in het buitenland is er voor gekozen de prijs uit te reiken tijdens de opening van het festival op 7 september. Hierdoor komt het programma rondom de geplande uitreiking op 11 september te vervallen. Wel is er uitgebreid aandacht voor theaterfotografie in De Zes Uur Show op 9 september aansluitend aan de masterclass theaterfotografie.

De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 2.500 euro, te besteden naar eigen inzicht. Tijdens het festival wordt de prijs uitgereikt, omringd door een feestelijk en inhoudelijk programma, en worden de genomineerde foto’s geëxposeerd.

De Theaterfotografie Prijs 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door DuPho en New Productions.

DuPho-logo-rgb   NEW logo pms

Genomineerden Theaterfotografie Prijs 2017: