5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam

Theaterfotografie Prijs

De Theaterfotografie Prijs is een tweejaarlijkse prijs die op 15 september 2019 wordt uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater , samen met alle belangrijke toneelprijzen waaronder de Louis en Theo d’Or. De winnaar van de Theaterfotografie Prijs ontvangt een speciaal voor deze prijs gemaakt kunstwerk van Casper Faassen in de vorm van beeldje. De uitreiking wordt voorafgegaan door een programma rondom theaterfotografie.

Tussen 1 maart en 1 mei 2019 kunnen fotografen zich aanmelden oor de prijs. Per fotograaf kunnen er maximaal 3 fotoseries ingediend worden. Een fotoserie bestaat uit minimaal 3 maximaal 10 foto’s. De fotoseries betreffen Nederlandse of Vlaamse theaterproducties die tussen 1 mei 2017 en 1 mei 2019 in première zijn gegaan. Download voor meer informatie hier het reglement.

Meld je hier aan voor de Theaterfotografie Prijs 2019.

Winnaar Theaterfotografie Prijs 2017:
Kurt Van der Elst 
voor de fotoserie van de voorstelling Horses van Kabinet K / HETPALEIS.

De jury over deze fotoserie: ”Deze serie gaat voorbij dansfotografie. Het zit zo dicht op de huid dat het theatraal is. De fotograaf Kurt Van der Elst heeft op een gevoelige manier het contact tussen volwassenen en kinderen in beeld gebracht. Hij is erin geslaagd het fysieke van de voorstelling te vertalen naar foto’s die een letterlijk fysieke reactie opriepen bij de jury. De fotoserie maakt intens nieuwsgierig naar de voorstelling.”

Genomineerden Theaterfotografie Prijs 2017: