6 t/m 16 september — Amsterdam

DAG VAN DE NIEUWE MAKER

Deze dag presenteren het Nederlands Theater Festival en het Amsterdam Fringe Festival in samenwerking met het BNG Cultuurfonds een speciale showcase-dag met nieuw theatertalent.

In de ochtend in de Brakke Grond, het festivalhart van het Amsterdam Fringe Festival, presenteren nieuwe theatermakers in twee minuten voorproefjes van Fringevoorstellingen. Zo laten zij zien waarom zij de makers van de toekomst zijn, met o.a.: Marte Boneschansker en Vincent Brons, Toneelgroep Macabre, Karlijn Hamer, Booi Kluiving en Stephanie van Batum/performance kollektiv PONY CAMP. Na de showcase is er een gezamenlijke lunch in de Brakke Grond.

In de middag gaan de genomineerden van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017: Club Gewalt, Collectief Walden, Nineties Productions, Olivier Diepenhorst, Samira Elagoz, Kompagnie Kistemaker en Nina Spijkers, in de Balie de vloer op onder leiding van Willem de Wolf.

Om 17:00 uur is de opening van het Nederlands Theater Festival: de ‘Staat van het Theater’ door Lot Vekemans. Daar vindt tevens de uitreiking plaats van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

Programma donderdag 7 september 2017
Brakke Grond
10:00 uur – Welkom met koffie en thee
10:30 uur – Showcase Fringe
13:00 uur – Lunch

De Balie
14:00 uur – Presentaties genomineerden BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017

Stadsschouwburg Amsterdam
17:00 uur – de ‘Staat van het Theater’ door Lot Vekemans
18:00 uur – Borrel

Kaarten:€ 20 (incl. lunch en 2 drankjes)

Locaties: De Brakke Grond, De Balie, Stadsschouwburg Amsterdam
Prijs gehele dag: € 20,00 (incl. lunch, 2 drankjes)

Voor het programma van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs, vanaf 14.00 uur in De Balie, zijn aan de deur een beperkt aantal kaarten voor €5 beschikbaar.