6 t/m 16 september — Amsterdam
© Jochem Jurgens

For the time being

Schweigman& / Slagwerk Den Haag

We zijn hier tijdelijk. De aarde draait steeds langzamer, maar onze wereld draait steeds sneller.
De tijd is opgejaagd wild.

Net raasden we nog hiernaartoe en zo meteen haasten we ons weer verder. Maar nu, in deze lege ruimte, treffen wij een gat in de tijd. Laten we deze kostbare tijdsbeleving bij de hand nemen of misschien zelfs uitklappen… Kunnen we onze krachten bundelen en samen in het gat stappen waarin je mag zijn wie je bent, waarin even niks hoeft? Voor zolang als het duurt.

za 15 sept 18.00 – 19.15 Compagnie­theater Kaarten
za 15 sept 21.30 – 22.45 Compagnie­theater Kaarten

Recensies

“Boukje Schweigmans fysieke, woordeloze theater is weer pretentieloos poëtisch; een fijne combinatie. Uiterst doordacht, maar aan de buitenkant spontaan en speels. Wat je ziet, hoort en soms ook voelt (de wind die een langsrennende danser veroorzaakt) of ruikt (zweet), is feitelijk en reëel, maar heeft een wonderlijke intensiteit en zorgvuldigheid.”
de Volkskrant ****

“Boukje Schweigman wordt niet voor niets de koningin van het ervaringstheater genoemd. 'For The Time Being' [...] een staaltje theatrale empowerment!”
Trouw ****

regie: Boukje Schweigman
muziek: en geluid Fedor Teunisse, Frank Wienk
lichtontwerp: Theun Mosk, Grischa Runge (assistentie)
kostuumontwerp: Esmée Thomassen
spel: Sieger Baljon, Sue-Ann Bel, Hannegijs Jonker, Jasper Koopmans, Vitaly Medvedev, Hali Neto, Moene Roovers, Ivar Schutte, Santino Slootweg, Rick van der Steen, Dwayne Toemere, Sus Verbruggen, Jurriaan de Vos, Luuk Weers
regieassistentie: Anemone Oostvriesland
spelcoaching: Toon Kuijpers
1e inspiciënt: Marcel Slagter
productie: Linda Witpaard, Kas Pijs (stage)