5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
© Michiel Cotterink © Michiel Cotterink

IMPACT SCHIMPACT

Nieuwe Grond i.s.m. Marjolijn van Heemstra

Kun je theater inzetten als middel voor verandering? Theatermaker Marjolijn van Heemstra en impactproducer Matthea de Jong denken van wel. Het afgelopen jaar speelde Marjolijn met de Afghaanse Zohre Norouzi de voorstelling Zohre, een Afghaans Nederlandse soap. Onder de noemer ‘Operatie Zohre’ organiseerde ze rondom de voorstelling offline ontmoetingen en online vlogs. Zo konden beleidsmakers en mensen met een vluchtelingenachtergrond elkaar ontmoeten en voorstellen uitwisselen voor een beter asielbeleid in Nederland.

Op 7 september, de openingsdag van het Nederlands Theater Festival, speelt de voorstelling Zohre, een afghaans Nederlandse soap. Aansluitend vindt een programma plaats waarin de conclusies en ervaringen van deze veelomvattende roadtrip gepresenteerd worden.

Onder leiding van Michiel Bakker praten Marjolijn van Heemstra, Matthea de Jong, Zohre Norouzi, Bright Richards en andere gastsprekers over hun bevindingen en de vraag hoe je een verhaal vertelt dat niet alleen de werkelijkheid beschrijft of invoelbaar maakt, maar ook daadwerkelijk iets transformeert in diezelfde werkelijkheid.

Toegang: €5,- (gratis op vertoon van voorstellingskaartje Zohre)

Moderator Michiel Bakker
sprekers Marjolijn van Heemstra, Matthea de Jong, Zohre Norouzi, Bright Richards e.a.

Gerelateerd