5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
© Phile Deprez

Liefde 8+

Maas theater en dans

In een energiek fysiek spektakel volgen we acht jonge performers op zoek naar liefde. Een groep kinderen die langzaam opgroeit, met vallen en opstaan. Alle seizoenen van de liefde komen langs: zonnig en stormachtig, sprookjes- en kalverliefde, wilde en verstilde liefde. Iedere leeftijd krijgt een eigen kleur. Dompel je onder in deze feestelijke en kleurrijke mix van knuffels, prinsen, Bollywood, hoge hakken, eerste zoenen, onhandige serenades en een wild waterballet.

Liefde is hartverwarmend danstheater op een uitbundig schoolplein, in een ontroerende disco en een spetterende balzaal. Van de makers van onder andere Alleen op de wereld, Voorjaarsoffer en Alice in Wonderland.

Recensies

“Met spelletjes, hilarische acrobatiek en gulle streetdance banen de acteurs zich een weg naar de spetterende finale. (…) Regisseur Moniek Merkx heeft het jeugdige in dit bonte achttal goed weten aan te boren, zonder ook maar ergens kinderachtig te doen. Merkx vertaalt de blozende kleur van de liefde hoofdzakelijk in veelzeggende lichaamstaal, die goed gedijt op een elektronische soundtrack van Joop van Brakel.”
de Volkskrant ****

“Liefde is een voorstelling waar je vrolijk van wordt.”
Theaterkrant ****

“Een soepele montage van aansprekende taferelen: van een enerverend potje toneelvoetbal tot een vrolijk makende reeks verkleedpartijen. De voorstelling eindigt met een heus feestje (...) Van een probleem dat giechelige pubers creëert, verandert de liefde voor onze ogen in een alles overstijgende kracht. Dat mondt uit in een prachtig slotbeeld.”
Het Parool ****

“Liefde is een spel, en spelletjes met water zijn altijd leuk. De voorstelling eindigt met een waterballet waar het plezier niet alleen van afspat, maar dat ook nog een schitterend tableau oplevert met Bollywood invloeden.”
Theaterkrant ****

Regie | Tekst Moniek Merkx
Regie-assistent Sanne Verkaaik
Cast Dane Badal, Sue-Ann Bel (stage), Mees Borgman, Gale Rama, Nastaran Razawi Khorasani / Denise Aznam, Freek Nieuwdorp (stage), Jurriën Remkes, Jefta Tanate
Beeld Noa Verhofstad Choreografie Art Srisayam
Muziek Joop van Brakel
Kostuums Nicky Nina de Jong
Licht Gé Wegman
Decor Sanne Danz
Website: maastd.nl