5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
© Thomas Dhanens

Mogadishu 1993: een geschiedenisopstelling

Mogadishu 1993:
Een geschiedenisopstelling voorafgaand aan de voorstelling PARA van KVS/ David van Reybrouck 
Wat was de politieke situatie net voor, tijdens en na de Belgische vredesmissie in Somalië in 1993? Als publiek speelt u als in levend stratego of RISK mee in een spel dat u inzicht verschaft in het dramatische conflict dat culmineerde in een bloedige veldslag met grote gevolgen voor Afrika.
Spelleider en theatermaakster Petra Ardai wordt hierbij geassisteerd door militair historicus Thijs Brocades Zaalberg. Een ideale manier om je voor te bereiden op deze indrukwekkende voorstelling.
Militair historicus Thijs Brocades Zaalberg is expert op het gebied van koloniale oorlogvoering, de bestrijding van gewapende opstanden en vredesoperaties. Hij is als universitair hoofddocent verbonden aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie in Breda en universitair docent aan de Universiteit Leiden.
vr 7 sept 19.00 – 19.45 ITA Gratis

VOOR EN NA DE VOORSTELLING
Rondom diverse voorstellingen worden voor- en nagesprekken georganiseerd. Deze keer niet in de vorm van een inleiding of vraaggesprek, maar gesprekken die ingaan op het thema van een voorstelling of de impact die een voorstelling op de kijker heeft.

Marieke Nooren en Petra Ardai hebben speciaal voorafgaand aan PARA een bijzonder programma ontwikkeld.  Zo kun je aan de beleving van de voorstelling vooraf een extra dimensie toevoegen. Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk met een kaartje voor de voorstelling PARA.

Het nagesprek onder leiding van Keimpe de Jong komt te vervallen.

 

Gerelateerd


PARA


Inter­nationaal Theater Amsterdam
do 6, vr 7 sept