5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam

Morele klimaatverandering: esthetiek en ethiek in het theater

Nieuwe Grond #5

De afgelopen 10 jaar zijn steeds meer zijn theatermakers zich gaan uitspreken over hoe de wereld is, hoe die zou moeten zijn en de kloof die daartussen zich bevindt. Dit na een periode waarin de kunstenaars zich juist niet waagden aan de ethiek en zich ophielden binnen de muren van de autonome kunst.  De tegenstelling tussen esthetiek en ethiek is van alle tijden. Op Nieuwe Grond #5 kijken we,  ter gelegenheid van het septembernummer van de Theatermaker Morele Klimaatverandering, naar waar we nu staan. 

Is de ethiek in de kunst here to stay of staan er andere krachten aan de horizon?  Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar eigenlijk geweest? Zijn er grenzen aan de maatschappelijke rol die het theater kan vervullen? Over deze en andere vragen buigt zich een panel van deskundigen.

Fanne Boland, huisdramaturg van Oostpool,  doet een openingsstatement over hoe het kijkklimaat de afgelopen tien jaar is veranderd. Daarna volgt een debat tussen programma- maker en dramaturg Lara Staal en theatermakers Gable Roelofsen en Bo Tarenskeen. 

De moderatie is in handen van Simon van den Berg, Hoofdredacteur van de Theatermaker.

wo 12  sept | 16:30 – 18:00 | ITA | kaarten:  €5,00 incl. koffie & thee | studenten €2

wo 12 sept 16.30 – 18.00 ITA Kaarten

Lees de openingsspeech van Fanne Boland uit de Theatermaker (sep ’18) over Morele klimaatverandering.
180823_TM_september_Kijkklimaat_Fanne