6 t/m 16 september — Amsterdam
© Katleen Exelmans

Ola Pola Potloodgat 5+

BRONKS

Exact 15 jaar geleden maakte BRONKS een voorstelling die niet alleen keer op keer zorgde voor staande ovaties, maar ook de Grote TheaterFestivalprijs van het Nederlands-Vlaamse Theaterfestival 2002 won: Ola Pola Potloodgat (5+) van en met Pascale Platel en Randi De Vlieghe. In een sprookjesachtige wervelwind komen Platel en De Vlieghe in contact met zeerovers, piranha’s, krokodillen en olifanten. Ze springen van het ene verhaal in het andere, van droomscène in filmpje in dansje in gevecht. Een vrolijk onzinstuk met een absurdistisch randje.

De voorstelling speelde jaren voor uitverkochte zalen in België en een groot deel van de rest van Europa. Pascale en Randi bleven kind aan huis en met de regelmaat van de klok borrelen anekdotes naar de oppervlakte.

Recensies

“Ola Pola Potloodgat is volgens de jury een theaterwetten verbrekende voorstelling die schijnbaar nergens over gaat, maar alles in zich blijkt te hebben. De voorstelling is gemaakt voor kinderen, maar komt ook volledig tot haar recht voor alleen een volwassen publiek.”
De Standaard

Regie | Spel Pascale Platel, Randi De Vlieghe
Decor | licht | video Karin Demedts
Muziek Gerrit Valckenaers
Bewegingsadvies Marie De Corte
Coaching Patrick Jordens, Klaas Tindemans