5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
© Sanne Peper

Revolutionary Road

Theater Rotterdam / Toneelschuur Producties

Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijken van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar. Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen.

Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt Richard Yates in de hoofden van verschillende mensen wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Het veel geprezen Revolutionary Road fileert de droom van het gelukkige gezinsleven, en is in de ogen van velen een moderne klassieker.

In de toneelbewerking van dit boek spelen acteurs Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijkx en Alejandra Theus de bewoners van Revolutionary Road. Een voorstelling over wat je eigenlijk denkt en wat je vervolgens zegt, over wie je zou willen zijn en wie je bent. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.

di 11 sept 20.30 – 22.15 Theater Bellevue Uitverkocht
di 11 sept 20.30 – 22.15 Theater Bellevue Special seats - laatste kaarten
wo 12 sept 12.30 – 14.15 Theater Bellevue Laatste kaarten
wo 12 sept 12.30 – 14.15 Theater Bellevue Special seats
wo 12 sept 20.30 – 22.15 Theater Bellevue Laatste kaarten
wo 12 sept 20.30 – 22.15 Theater Bellevue Special seats
Revolutionary Road heeft naast de reguliere zaalplekken een extra tribune met ongeplaceerde zitplaatsen aan de andere kant van het podium. Het speelvlak is gesitueerd tussen de twee tribunes. Kaarten voor deze extra tribune zijn te koop via de knop ‘special seats’. Dit zijn geweldig goede plekken op de eerste rij waardoor je de voorstelling nog intenser kunt beleven.

Recensies

“Alles aan deze door Erik Whien geregisseerde toneelavond is ijzingwekkend goed.”
De Groene Amsterdammer

“Een knap tot de essentie ingedikte toneelversie.”
NRC Handelsblad ****

Tekst: Richard Yates
Bewerking: Jacob Derwig
Regie: Erik Whien
Dramaturgie: Casper Vandeputte
Spel: Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter, Alejandra Theus
Decor: Marc Warning
Licht: Casper Leemhuis
Kostuums: Rebekka Wörmann
Vertaler: Marijke Emeis
Productie: Theater Rotterdam, Toneelschuur Producties

de Nederlandse Toneeljury:

“Een herontdekking van het repertoiretoneel is deze Revolutionary Road. Jacob Derwig maakte een geniale bewerking van dit relatiedrama waarbij hij precies die verhaallijnen eruit licht die ertoe doen. Een intrigerend, aangrijpend stuk, fris en helder verteld, met sterke en scherpe dialogen, zorgvuldig gespeeld door prachtige acteurs. De enscenering, regie en het ensemble, maken dat de voorstelling voorbijgaat aan het verhaal van het jonge koppel. De publieksopstelling rondom een enorme ‘leefkuil’ laat je letterlijk de beperkte bewegingsvrijheid en de benauwdheid voelen van een straatje waar iedereen elkaar in de gaten houdt.”