6 t/m 16 september — Amsterdam
© Frans Houben

THE NEED FOR LEGACY – een blik op de onzichtbare canon

Nieuwe Grond #5

De legacy van het multiculturele theater heeft nog geen echte plek gekregen in het canon van het Nederlandse theater. Een deel van de archieven van instellingen zoals DNA, Cosmic Illusion, Made in da shade en MC zijn door Marjorie Boston en Maarten van Hinte (RIGHTABOUTNOW INC.) uit de vuilcontainers gered. Deze dozen staan in de opslag van RIGHTABOUTNOW INC. en bij de UvA, maar daar bleven ze grotendeels onuitgepakt vanwege onderbezetting. Hierdoor blijft de impact van het multiculturele theater op de mainstream grotendeels onzichtbaar. 

Op Nieuwe Grond #4 kaartte Mara van Nes het gebrek aan deze geschiedenis, in het onderwijs en daarbuiten, aan. Vooral bij jonge makers is de behoefte om van deze geschiedenis meer te weten te komen groot maar de mogelijkheden te beperkt. Ze zocht contact met Maarten van Hinte en Marjorie Boston om een programma hierover vorm te geven. Samen cureren ze the Need for Legacy. 

De avond trapt af met een keynote over Rufus Collins, de pionier van het multiculturele theater in Nederland. Daarna openen we in het bijzijn van jonge makers een aantal dozen met archief. Gevolgd door een panelgesprek en verschillende presentaties.

Met: Maarten van Hinte, Marjorie Boston, Mara van Nes, en anderen.

za 8 sept 17:00- 19:00 | ITA (Rabo Foyer) | Kaarten: € 5 | studenten €2

za 8 sept 17.00 – 19.00 ITA Kaarten