5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
© Fred Debrock

Workshop Politiek theater en theaterpolitiek

Inclusief voorstellingsbezoek Daar gaan we weer (White Male Privilege) van Theater Rotterdam/Wunderbaum

Onder leiding van Ferry Mingelen, voorzitter van de Nederlandse Toneeljury en Cecile Brommer, lid van de Nederlandse Toneeljury.

In de workshop ‘Politiek theater en theaterpolitiek’ ontleedt jurylid Cecile Brommer samen met Ferry Mingelen – parlementair journalist en tevens voorzitter van de Nederlandse Toneeljury – strategieën van theatermakers om een politieke boodschap te verpakken. Aan de hand van voorstellingen en voorbeelden uit het festival, zoals de voorstelling ‘Daar gaan we weer’ van Wunderbaum, proberen Mingelen en Brommer samen met jou te ontdekken wat ‘politiek theater’ eigenlijk is en waarom een theatergroep voor politiek theater kiest . En misschien kan het theater nog van de politiek leren?

De naam Ferry Mingelen doet meteen denken aan politiek Den Haag. Met humor en een scherpe blik doorgrondt de parlementair journalist al jaren de nationale politiek. Maar weet u ook dat Ferry een fervent theaterbezoeker is geworden? Als voorzitter van de Nederlandse Toneeljury bezocht hij talloze voorstellingen.

di 11 sept 18.30 – 20.00 Brakke Grond Kaarten

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Tuinzaal
18:30 – 20:00 uur workshop
20:30 uur start voorstelling
€ 30,00 inclusief kaartje Daar gaan we weer  (White Male Privilege | Theater Rotterdam /Wunderbaum