5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
© Kurt Van der Elst

Wormgaten naar de vrijheid in tijden van dictatuur

Wormgaten naar de vrijheid in tijden van dictatuur – interactieve ervaring voorafgaand aan Conversations (at the end of the world) van Zuidelijk Toneel/ Kris Verdonck 
Vandaag de dag vult onze wereld zich steeds meer met mogelijke eindes:
Oorlogen, smeulende conflicten, terreur, uitbuiting. Machtige leiders, geopolitieke en ecologische rampen… We voelen ons machteloos en verlangen naar een nieuw narratief. Hoe kunnen we het verhaal toe-eigenen?

Samen met Marieke Nooren, Petra Ardai en Sjeng Scheijen duik je drie kwartier in het oeuvre en de achtergrond van Daniil Charms en met name de kracht van het absurde. Charms geldt als Ruslands grootste absurdistische schrijver en dichter.

Sjeng Scheijen (1972) is slavist en avant-garde specialist, met name op het gebied van de Russische kunst van de negentiende en vroegtwintigste eeuw. Hij schreef ‘Sergej Diaghilev. Een leven voor de kunst’ en heeft zich het afgelopen half jaar intensief met Daniil Charms bezig gehouden.

wo 12 sept 19.00 – 20.00 ITA Gratis

VOOR EN NA DE VOORSTELLING
Rondom diverse voorstellingen worden voor- en nagesprekken georganiseerd. Deze keer niet in de vorm van een inleiding of vraaggesprek, maar gesprekken die ingaan op het thema van een voorstelling of de impact die een voorstelling op de kijker heeft.

Marieke Nooren en Petra Ardai hebben speciaal voorafgaand aan Conversations (at the end of the world) dit bijzondere programma ontwikkeld.  Zo kun je aan de beleving van de voorstelling vooraf een extra dimensie toevoegen. Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk met een kaartje voor de voorstelling.

 

Gerelateerd


Conversations (at the end of the world)


Inter­nationaal Theater Amsterdam
wo 12 sept