Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

10 jaar Theaterkrant.nl – De criticus in het licht  

Foto: Anna van Kooij
vr 2 sep
12:00
ITA

ITA Koninklijke Foyer | 60 min

Tickets voor dit programma zijn alleen verkrijgbaar als onderdeel van de NTF PRO dagpas. Nog niet in het bezit van een dagpas? Koop hem via de ticketlink! Na het selecteren van het gewenste ticket (dagticket of combiticket) en invoer van je gegevens kan je jouw persoonlijke NTF PRO route samenstellen.

Theatercritica Herien Wensink heeft als eerste de Loek Zonneveld Pen ontvangen. De nieuwe doorgeefprijs voor theaterkritiek is ingesteld door Theaterkrant, ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de site, in samenwerking met De Groene Amsterdammer. Theatermaker Rosa Asbreuk reikte de prijs op 2 september uit op de bijeenkomst ‘De criticus in het licht’ op het Nederlands Theater Festival.  Lees het hele verslag hier op Theaterkrant.

10 jaar Theaterkrant.nl – De criticus in het licht  

Theaterkrant.nl volgt inmiddels 10 jaar het Nederlands theater met recensies, nieuws en opinies. Vandaag zetten we de criticus in het licht. Hoe staat de theaterkritiek ervoor? Wat zijn de actuele dilemma’s en uitdagingen voor recensenten?
Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan stelt Theaterkrant in samenwerking met De Groene Amsterdammer een nieuwe (doorgeef)prijs in voor theatercritici: de Loek Zonneveld Pen. De prijs wordt vandaag voor het eerst uitgereikt door een commissie van makers onder leiding van Rosa Asbreuk.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten