7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
Cart
Search

TWO. IS NOT A SOLO


Lisa Verbelen en Hendrik Lasure | Het Zuidelijk Toneel | BOG

Foto: Jan Rymenants
Foto: Jan Rymenants
Foto: Jan Rymenants
ma 11 sep
20:00
De Brakke Grond
di 12 sep
20:00
De Brakke Grond

Grote Zaal | 70 minuten

Na twee solo’s vormt Lisa Verbelen dit keer een duo met jazzmuzikant Hendrik Lasure. TWO. is een muzikaal en theatraal concert met woorden én muziek die je voelt én denkt, even hard als zacht, net zo donker als licht, met rook en vuur, water in de woestijn en helemaal yin en yang.

Vertrekkend vanuit het thema tegenstellingen en geïnspireerd door het taoïsme en hiphop, maken Lisa Vervelen en Hendrik Lasure samen een muziekalbum en met regisseur Suze Milius dit theatrale concert. TWO. wordt een oefening om het denken in tegenstellingen om te draaien en te ervaren wat er zich tussen twee uitersten bevindt.

Lisa Verbelen is een opmerkelijk talent. Haar solo ALL was te zien in de Schuur in 2019 en op het Vlaams Theaterfestival 2020: “Lisa Verbelen weet de meest complexe levensvragen samen te ballen in een schijnbaar eenvoudige theatertaal. ALL. is muziektheater van de zuiverste soort”, schreef de jury.

Jury Sabam Jazz Award over Hendrik Lasure:
“Zijn composities brengen eigenzinnige jazz, speelse pop, pittige improvisatie en mysterieuze hedendaagse invloeden bij elkaar. Ze zijn regelmatig echte oorwurmen en vormen live steevast een platform voor verdere exploratie. Hendrik belichaamt als geen ander de veelzijdigheid en unieke charme van de jonge Belgische jazz.”

Beluister hier alvast het hele album op SoundCloud.

Zelden voelen concertperformances zo organisch en vernieuwend als dit catchy kleinood.

Zelden voelen concertperformances zo organisch en vernieuwend als dit catchy kleinood.

TWO. is not a solo is niet alleen ontwapenend theater dat de onvolmaaktheid van de mens en de tegenstellingen in het leven bespiegelt, maar ook gewoon een knettergoed elektronisch popconcert.

Lasure heeft het talent om de welbekende hiphop-ritmes een bijzondere variatie mee te geven.

TWO. is not a solo het mooist op de momenten waarop het écht een duet wordt.

Maker, speler Lisa Verbelen

Maker, muzikant Hendrik Lasure

Regie, kostuums Suze Milius

Dramaturgie Roos Euwe

Techniek Timo Merkies

Lichtontwerp Emanuel Nijkerk

English sidekick Emma Wierda

Album mixing Jens Bouttery

Album mastering Gert van Hoof

Album backing vocals Annelinde Bruijs, Jens Bouttery, Ilias Moen, Benjamin Moen and the waiter of Hotel du Parc

Album design Gerard Leysen Afreux

Campagnebeeld Sofie Knijff

Productie en publiciteit BOG. & Het Zuidelijk Toneel

Productieleiding Lena Meijer

In samenwerking met De Grote Post

Met steun van Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Stichting Melanie, Prins Bernhard Cultuurfonds

Met dank aan Ballhaus Ost, De Pianofabriek, De Brakke Grond, Sam Serruys

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten