5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

ENT x NTF PRO: toegankelijkheid op theaterscholen

Foto: Nichon Glerum
do 5 sep
13:30
De Brakke Grond

Grote Zaal | 60 minuten

Interactieve talk van Ensemble Nieuwe Theaterwerkers (ENT) over hoe studeren en de overgang naar het werkveld voor iedereen, met en zonder beperking, zo toegankelijk mogelijk kan worden gemaakt.

Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Toegankelijker studeren voor iedereen ­

Je bent jong en hebt een opleiding gevonden waar je jouw droomberoep wilt gaan volgen. Maar hoe gaat dat eigenlijk als je een beperking hebt? Hoe organiseer je jezelf, als beginnend student met een anders werkend lichaam of geest dan de norm in een vakschool, waar er groot belang wordt gehecht aan snelheid en productiviteit?

Waar ligt de verantwoordelijkheid voor een toegankelijke leeromgeving? De student, de school, het beleid? Hoe kunnen scholen meer ruimte maken voor studenten met een beperking? Waarom kunnen curricula niet (of juist wel!?) aangepast worden? En wat is er leidend op de opleiding?

In deze talk gaan nieuwe theaterwerkers met elkaar – en het publiek – in gesprek over naar een theaterschool gaan met een beperking. Vanuit best practice en utopisch denken daagt ENT het publiek uit mee te denken over hoe studeren en de overgang naar het werkveld voor iedereen, met en zonder beperking, zo toegankelijk mogelijk kan worden gemaakt.

Dit programma is een initiatief van Ensemble Nieuwe Theaterwerkers (ENT), een beweging die werkt aan meer verbinding tussen jonge theaterwerkers binnen het theaterveld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten