5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Parallel Spaces: Breaking the dominant narrative

Foto: Nichon Glerum
vr 6 sep
11:15
ITA

Koninklijke Foyer | 60 minuten

Een intergenerationeel panelgesprek over de dekolonisatie van leiderschap binnen de kunstindustrie

Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Over de dekolonisatie van leiderschap    

Het onlangs verschenen boek Decolonizing the Theatre Space bevat meer dan twintig interviews met enkele van de meest baanbrekende zwarte culturele leiders uit een breed scala aan topposities in de kunsten in Groot-Brittannië, Europa, de VS en Afrika. Het is geschreven naar aanleiding van het jaar 2020, waarin de mondiale politiek radicaal veranderde, gekatalyseerd door de coronapandemie en de #BlackLivesMatter-beweging.

Was het een moment of is het een beweging, en welke fundamentele veranderingen binnen de kunstindustrie moeten uit deze tijd voortkomen? Het boek documenteert een golf van verandering in leiderschap in de kunsten op het hoogtepunt van de #BlackLivesMatter-beweging, de druk op organisaties om hun raciale en etnische samenstelling te veranderen en werpt een licht op de belangrijkste ambities, strategische plannen en visies voor de toekomst bij de huidige dekolonisatie van kunstorganisaties wereldwijd.

Well Made Productions, The Need for Legacy en het Nederlands Theater Festival organiseren naar aanleiding van het boek een intergenerationeel panelgesprek, gemodereerd door Kimberley Smit en met een keynote van Samora Bergtop.

De gasten worden later bekendgemaakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten