5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

A Case for the Existence of God

Theater Rotterdam

Sanne Peper

Tickets

11, 12 sepITAGrote zaal90 min Eindtijd 22:00

wo 11 sep
20:30
ITA
do 12 sep
20:30
ITA

Voor de voorstelling om 19.30 ben je van harte welkom bij NTF de Talkshow over de voorstelling ‘A Case for the Existence of God’ in de salon van ITA. Vera Morina deed de vertaling van deze voorstelling en schuift aan als gast.

Na de voorstelling om 22.15 ben je van harte welkom bij de AFTER Talkshow over de voorstelling ‘A Case for the Existence of God’ in de salon van ITA. Regisseur Erik Whien schuift aan als gast.

Officiële Juryselectie

Nominatie

Emmanuel Ohene Boafo en Bram Suijker zijn genomineerd voor de Theo d’Or voor de meest indrukwekkende acteerprestatie in een dragende rol 2024. 

A Case for the Existence of God

Theater Rotterdam

Regisseur Erik Whien brengt met A Case for the Existence of God een hartroerend pleidooi voor hoop, zélfs wanneer alles verloren lijkt. In dit nieuwe stuk van de Amerikaanse toneelschrijver Samuel D. Hunter zien we een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee vaders ontstaan. Twee mannen die op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen hebben, behalve dat ze beiden grandioos te grazen worden genomen door het leven. Die tegenslag is de basis voor een connectie waar misschien wel iets groots, of goddelijks, in verscholen ligt.  

Twee alleenstaande vaders (gespeeld door Emmanuel Ohene Boafo en Bram Suijker) vechten voor de voogdij over hun dochters. De één kampt met geldproblemen, de ander met ingewikkelde adoptieprocedures. Beiden gaan na alle problemen uit het verleden, nu ook nog eens gebukt onder de voortdurende angst in hun vaderschap te mislukken. Hoe hoop te houden wanneer teleurstelling je bijna verlamt? 

A Case for the Existence of God is een voorstelling zonder opsmuk, waarin de focus helemaal ligt op acteurs Emmanuel Ohene Boafo (die Kevin speelt) en Bram Suijker (Bryan). De contrasterende harmonie die de kern van het stuk lijkt, komt met een bijzondere intensiteit en inventiviteit tot uitdrukking in het samenspel van deze twee acteurs.  

Acteurs Emmanual Ohene Boafo en Bram Suijker excelleren

Zo’n stuk dat laat zien hoe magisch theater kan zijn […] Uitmuntend spel

Erik Whien laat de stemmen van twee totaal verschillende mensen harmonisch klinken

Tekst Samuel D. Hunter

Regie Erik Whien
Spel Emmanuel Ohene Boafo, Bram Suijker
Vertaling Vera Morina, Erik Whien
Dramaturgie Brecht De Backer
Scenografie Marloes en Wikke
Lichtontwerp Julian Maiwald
Kostuumontwerp Rebekka Wörmann
Muziek Thijs van Vuure
Productieleiding Andrea van Bussel
Techniek Hein van Leeuwen, Jimmy Niesen, Peter Leeuwenburgh
Rekwisieten Noa Muller
Marketing & communicatie Astrid de Haas, Marloes Reuderink
Fotografie campagnebeeld Annaleen Louwes
Scènefoto’s Sanne Peper
Video Marte Bosma, Huub Laurens
Vormgeving Victoria Scherpenberg, Studio Vandiesen
Context en educatie Anne Sollie, Joëlle Raus Prudence
Met dank aan Priscilla Livingstone, Sara Hakkenberg/kostuumatelier, Theater Rotterdam, Fleur Godthelp, Nicky Meurer, Maaike Kuijken, Julia van Berkel, Wim Bechtold, Eylül Fidan Akıncı, Maurice Dujardin 

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten