Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

After All Springville / Disasters and Amusement Parks


Miet Warlop | Irene Wool

© Reinout Hiel
© Reinout Hiel
© Reinout Hiel
za 10 sep
20:15
Meervaart

Meervaart Rode Zaal | 45 min

Springville, is een performance waarin het beeld primeert. Scenografie, kostumering, attributen en personages zijn nauw met elkaar verweven en lopen in elkaar over.

Door het hanteren van een absurde logica en het spelen met proporties, ontroeren deze personages ons in de uitkomst van hun disfunctioneren door hun poëtische spel met chaos, verwachting en verrassing. 

Gaandeweg verliezen zij hun vertrouwde aard en verandert de omgeving in een tableau van een stil landschap dat wild groeit en zich ontpopt tot in de oneindigheid. 

De Vlaamse beeldend kunstenaar Miet Warlop maakt objecttheater in een volstrekt originele stijl. Uit haar tot leven gebrachte voorwerpen steken alleen de benen van de performers. Rondom het kartonnen huis van een man die niets met de buitenwereld te maken wil hebben, ontstaat een geheimzinnige, woordloze vertelling over een verweesde gemeenschap. 

After All Springville is een frisse, energieke voorstelling waarin alles en iedereen voortdurend van vorm verandert. Niets blijft ooit hetzelfde, zelfs het mysterieuze huisje niet. Warlop waagt zich met veel succes aan een delicate evenwichtsoefening tussen fijnzinnige slapstick en indringende tragiek. Haar theater is speels en zit vol grapjes, maar au fond onderzoekt ze de essentie van humaniteit. En wat zo straf is: meer dan een paar kartonnen dozen en een handvol begaafde performers lijkt ze daar niet voor nodig te hebben.

Miet Warlop ontpopt zich als een springlevende homo ludens die eigen werelden creëert zonder vastliggende natuurwetten en logische verbanden.

After all Springville / Disasters and Amusement Park behoort met stip tot een van de sterkste visuele voorstellingen van dit seizoen

© Reinout Hiel
© Reinout Hiel
© Reinout Hiel

Concept en regie Miet Warlop

Performance Hanako Hayakawa, Winston Reynolds/Emiel Vandenberghe, Alexandra Rosser/Margarida Ramalhete, Milan Schudel/Jacobine Tone Kofoed, Wietse Tanghe/Freek De Craecker, Jarne Van Loon
Kostuums Sofie Durnez
Productieleider Rossana Miele
Technisch directeur Patrick Vanderhaegen
Techniek Eva Dermul, Jurgen Techel, Bart Van Hoydonck Productie: Miet Warlop / Irene Wool vzw
Coproductie HAU Hebbel am Ufer – Berlin (DE), kc BUDA (BE), kc Vooruit (BE), PerPodium (BE), De Studio Antwerpen (BE), Internationales Sommerfestival Kampnagel (DE)
Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid, de Vlaamse Overheid, stad Gent (BE)
Met dank aan kc CAMPO (BE), TAZ – Theater aan Zee & cc De Grote Post (BE), Amotec (BE), Bennert Vancottem
Contact & spreiding Frans Brood Productions

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten