5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Angels in America


Olympique Dramatique | Toneelhuis

Foto: Kurt Van der Elst
Foto: Kurt Van der Elst
Foto: Kurt Van der Elst
Foto: Kurt Van der Elst
za 12 sep
19:00
ITA
Geannuleerd
za 12 sep
19:00
ITA

Grote Zaal | 3 uur en 40 min, inclusief pauze

New York, jaren ’80. We volgen meer dan twintig personages, wiens liefdes en levens elkaar kruisen. Dit Pulitzer Prize-winnende stuk gaat over een strijdvaardige generatie die in de jaren ‘80 opstaat tegen ultraconservatieve krachten en vocht voor vrije liefde.

Dit is het tijdperk van Ronald Reagan: conservatief, rechts en luid. Er waart een nieuwe, onbekende ziekte rond: aids. Die treft voornamelijk de homogemeenschap. De ravage die het nieuwe virus aanricht, sterkt de ultraconservatieve krachten in hun strijd tegen de vrije liefde. Tegelijk wordt de ziekte door establishment en politiek doodgezwegen. Angels in America is een verhaal over een generatie die strijdt voor gelijkwaardigheid en vrijheid. Acht acteurs spelen twintig personages in ontluisterende scènes over macht en hypocrisie, religie versus liefde, angst voor dood, trouwe vriendschap en goddelijke interventies.

“De Angels in America van Olympique Dramatique is een ware happening. Met dank aan de perfect gecaste komische acteurs en de sobere, maar spectaculaire scenografie.”
★★★★ (De Standaard)

Naast een prachtig caleidoscopisch verhaal over leven en sterven, is Angels in America ook een uiting van hoop dat een samenleving kan bijdraaien en als een logge tanker krakend van koers kan veranderen. Bovenal is het een pleidooi voor de kracht en de troost van de liefde.

De voorstelling is een mix aan verbeelding en realiteit, die beide steeds met dezelfde ernst en aandacht worden uitgespeeld. Mede door het zichtbare spelplezier en de banale alledaagsheid raakte de pijn die zich in deze voorstelling manifesteert, de jury in hoofd en hart.

All about Angels
Duik in de rijke thematiek van Angels in America: homoseksualiteit, de opkomst van AIDS, de Amerikaanse politiek in de jaren ’80 onder de conservatieve Reagan-administratie, LGBTQ, de communistenjacht met het proces van Julius en Ethel Rosenberg, Joodse identiteit, New York. Het Toneelhuis verzamelde voor u interessante artikelen onder de noemer All about Angels.

Programmaboekje
Lees hier alvast het programmaboekje.

Puur theaterplezier levert het kijken naar dit prachtige ensemble op – onder meer dankzij enkele van de mooiste scènes van dit prille theaterseizoen. De thematiek is zwaar, maar de voorstelling bruist.

Angels in America is een echt ­ensemblestuk, waarin de acteurs volop schitteren. Dit is uitgepuurd, genereus en vindingrijk publieks­toneel.

tekst Tony Kushner

vertaling Carel Alphenaar

regie en bewerking Tom Dewispelaere, Stijn Van Opstal

dramaturgie Ellen Stynen

met Tiny Bertels, Evelien Bosmans, Lukas De Wolf, Tijmen Govaerts, Sanne Samina Hanssen, Lukas Smolders, Peter Van Den Begin, Darryl E. Woods

scenografie Stef Stessel

lichtontwerp Stef Stessel, Frank Hardy

kostuums Ilse Vandenbussche

muziekontwerp Liesa van der Aa/ONE TRICK PONY

met de steun van TAX SHELTER MAATREGEL V/D BELGISCHE FEDERALE OVERHEID, CASA KAFKA PICTURES TAX SHELTER EMPOWERED BY BELFIUS

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten