Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Aren


Toneelhuis | Benjamin Verdonck

© Kurt Van der Elst
© Kurt Van der Elst
© Kurt Van der Elst
di 10 sep
20:00
Brakke Grond

Grote Zaal | 90 minuten

Een wonderlijke tocht langs fascinerende, niet-uitgevoerde ideeën van Benjamin Verdonck. De titel verwijst naar het vroegere ‘aren lezen’, armelui die de gevallen aren na de graanoogst verzamelden. Nu leest Verdonck de aren die van zijn creatieve tafel zijn gevallen. ‘Een fundamentele ‘herdenking’ van hoe de dingen zijn.’

Verdoncks fascinerende theaterwerk is poëtisch, lichtvoetig en beklijvend. Hij laat je met nieuwe ogen kijken. Denk bijvoorbeeld aan Hirondelle/dooi vogeltje/the great swallow, zijn performance in een nagebouwd zwaluwnest tegen een wolkenkrabber. Het besef van een ecologische catastrofe is een rode draad. In AREN vertaalt zich dat in een andere manier van omgaan met wat is weggeworpen, of het nu om voorwerpen of om ideeën gaat.

Zuivere poëzie. (…) Een fenomenaal heldere theatervoorstelling. (…) De productie toont de essentie van het kunstenaarschap van Verdonck op een poëtische, ontroerende en diep-politieke manier. Want achter de mijmerende kunstenaar priemt de wakkere activist.

van en met Benjamin Verdonck

licht Lucas Van Haesbroeck

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!