Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Watched and seen – Building Conversation


Daan 't Sas | Lotte van den Berg | Jörgen Gario

© Laura Mentink
do 2 sep
12:30
melkweg

Upstairs | 45 minuten

Tickets voor dit programma zijn alleen verkrijgbaar als onderdeel van een NTF PRO dagpas. Voor slechts €50 kun je de gehele dag programma’s bezoeken. Nog niet in het bezit van een dagpas? Koop hem hier! Na betaling krijg je via e-mail een link toegestuurd waarmee je jouw favoriete NTF PRO-programma kunt samenstellen.

Hoe kijken we naar een voorstelling?

Daan ’t Sas, Lotte van den Berg en Jörgen Gario presenteren hun nieuwe werk Watched and Seen waarbij toeschouwers elkaar voor en na de voorstelling ontmoeten en de ervaring van het kijken delen.

Watched and Seen is geïnspireerd op de methodiek van Visual Thinking Strategies, ontwikkeld door het MOMA in New York. Het is één van de werken waarmee zij onderzoek doen naar manieren van samen-kijken en hoe een gedeelde betekenis onze relatie met elkaar vormt en verandert. De focus ligt hierbij op het collectief: wat is een collectieve kijkervaring, hoe wordt een individuele ervaring in een groep gedeeld en hoe wordt samen betekenis gegeven? Hoe kijken we samen?

Tijdens het Nederlands Theater Festival delen ze de bevindingen die ze de afgelopen maanden hebben opgedaan, onder andere tijdens Noorderzon waarWatched and Seen geprogrammeerd was rondom de voorstelling ONE van Veerle van Overloop/ShELFiSH en ook tijdens Theaterfestival Boulevard bij de voorstelling Together van Donna Chittick.

Building Conversation
Beeldend kunstenaar en decorontwerper Daan ’t Sas en theatermaker Lotte Van den Berg zijn, samen met Peter Aers, artistiek leiders van Building Conversation, een platform voor ‘dialogical art’ dat zich toelegt op de ontmoeting tussen kunst, gesprek en samenleving.

Binnen de dialogical art-beweging, die in de jaren ’70 is ontstaan, wordt het gesprek zelf als kunstwerk opgevoerd. In het licht van deze politiek geëngageerde kunstpraktijk ontwikkelt Building Conversation performances die zijn geïnspireerd op bestaande gesprekspraktijken van over de hele wereld; van inheemse gemeenschappen in Nieuw-Zeeland en Canada, tot Occupy, Facebook en het wortelnetwerk van bomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten