5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Augustus: Oklahoma

Toneelgroep Maastricht & Theateralliantie

Ben van Duin

Tickets

6, 7 sepITAGrote Zaal3 uur en 10 minuten exclusief pauze

vr 6 sep
19:30
ITA
za 7 sep
19:30
ITA

Keuze van het Festival

Augustus: Oklahoma

Toneelgroep Maastricht & Theateralliantie

Augustus: Oklahoma speelt zich af op het platteland van de Amerikaanse staat Oklahoma, waarvan de oorspronkelijke bewoners ooit zijn verjaagd. Daar staat het statige ouderlijk huis van de zussen Weston. Als hun vader spoorloos verdwijnt keren ze met aanhang terug om hun moeder bij te staan in het verdriet. Maar wat een samenkomst van troost en verbintenis had moeten zijn blijkt een explosieve confrontatie waarin oude wonden worden opengereten en weggestopte emoties onherroepelijk aan het licht komen.

De voorstelling vertelt het verhaal van een familie die verscheurd wordt door diepe geheimen en onvervulde verlangens. De drie gebroken generaties gaan meedogenloos en nietsontziend de confrontatie met elkaar aan waarbij de waarheid onvermijdelijk boven tafel komt. De onvergetelijke personages, vlijmscherpe humor en livemuziek maken dit toneelstuk van het hoogste niveau boeiend tot de laatste seconde. Een grappig, herkenbaar en aangrijpend toneelstuk over hoe moeilijk het is om familie te hebben en om familie te zijn. 

Augustus: Oklahoma is dit jaar de Keuze van het Festival. Met een onvergetelijke sterrencast en in een sprankelende regie van Michel Sluysmans maakten Toneelgroep Maastricht en de Theateralliantie een van de mooiste voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen.

Knap geregisseerd, uitmuntend gespeeld

Vakwerk van de sterrencast

Lachen om andermans ellende, het mag bij gitzwarte voorstelling, heel veel zelfs

Acteurs stelen de show met smeuïge familieperikelen

Met Ariane Schluter, Porgy Franssen, Wendell Jaspers, Ali-Ben Horsting, Hanne Arendzen, Anneke Blok, Vincent Linthorst, Myrthe Huber, Viktor Griffioen, Ozan Aydogan, Yasmina Abdelmoumen en Jenell Tedjai

Tekst Tracy Letts

Vertaling Han van Wieringen

Regie Michel Sluysmans

Muziek Viktor Griffioen

Decorontwerp Michiel Voet

Kostuumontwerp: Sabine Snijders
Producent Toneelgroep Maastricht & Theateralliantie

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten