Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

BAAAAAA


Circus Treurdier

© Bowie Verschuuren
© Bowie Verschuuren
© Bowie Verschuuren
do 8 sep
20:15
De Kleine Komedie
vr 9 sep
20:15
De Kleine Komedie

De Kleine Komedie | 1 uur 45 min

Muzikale en bitter-komische voorstelling over een bescheiden mens in een zeer mondige wereld.

Dus bent u ook zo’n bescheiden snuiter? Iemand die zich niet graag opdringt en liever in de luwte blijft? Of bent u juist geboren voor de voorgrond? Zo’n van nature aanwezige blaat-aap, die nooit een blad voor de mond neemt? Dan is BAAAAAA iets voor u! 

Guido is zijn hele leven al een achtergrondfiguur. Hij wordt omringd door luidruchtige types die er steeds weer met de hoofdprijs vandoor gaan. Overtuigd van zijn eigen bescheidenheid wacht Guido op de dag dat zijn superieure levenshouding beloond zal worden.  

BAAAAAA is een muzikale en bitter-komische voorstelling over een bescheiden mens in een zeer mondige wereld.  Over blaaskaken en binnenvetters, roeptoeters en muurbloempjes. Met een goedgebekt koor, praatgrage personages en een buitengewoon moeizame manier van communiceren.   

 De eigenzinnige theatermakers van Circus Treurdier brengen met BAAAAAA een voorstelling over blaten. Over de balans tussen jezelf overschreeuwen en jezelf laten ondersneeuwen.  Circus Treurdier staat voor absurd, filosofisch en muzikaal theater met een maatschappijkritische ondertoon en een flinke dosis (bittere) humor. Het gezelschap heeft naam weten te maken met eigenzinnige muziektheaterproducties zoals Night of the Problems en Het Verhaal van Erica Speen (een remake) en met de VPRO televisieserie TreurTeeVee. 

In BAAAAAA geeft Circus Treurdier de eeuwige underdog het podium. Dit levert een aantal geweldige scènes op, waarin de cast met smeuïg, onbeschaamd spel de meest walgelijke verschijningsvorm van de mens toont. Behalve een ijzersterke, gelaagde komedie, is BAAAAA ook muzikaal van zeer hoog niveau. De spelers boren een opvallend omvangrijk muzikaal spectrum aan: van vervreemdende klankharmonieën op het schooltoneel tot meerstemmige liedjes die ontroeren. BAAAAAA is een intelligent en hilarisch portret van hardnekkige groepsdynamica.

Een ingenieus spiegelpaleis: vernuftig en verrassend, en even scherpzinnig als hilarisch.

…reeks hilarische gedachte-experimenten […] rondom een fantastische Jan-Paul Buijs, die als Guido zijn kwelling met verwrongen mimieken en fysieke pijn vormgeeft.

Geestige outcasttragedie excelleert in muzikaliteit.

Het mooie is dat je blijft gissen of muurbloem Guido nu verlegen is, of een verwaande angsthaas. Wat moet je doen als eeuwig buitenbeen? Kun je ontsnappen aan die rol, of moet je die dan maar omarmen?

Prachtige ode aan de verlegenheid.

© Bowie Verschuuren
© Bowie Verschuuren
© Bowie Verschuuren

Tekst en muziek Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen

Spel en zang Jan-Paul Buijs, Peter van Rooijen, Sophie Höppener, Sam van Hulst, Eefje Paddenburg
Composities en arrangementen Arthur Wagenaar
Decor Janne Sterke
Kostuums Nedda Nagel
Lichtontwerp Stefan Dijkman
Techniek Ramses Nieuwenhuizen
Eindregie Titus Tiel Groenestege
Productie Lena Meijer
Publiciteit Lonneke van Eden / Bureau tamtam
Zakelijke leiding Tamara Keasberry / Bureau tamtam
Foto Hans Boddeke
Grafisch ontwerp Joost de Haas

BAAAAAA wordt mogelijk gemaakt door:

Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds 21, Stichting Melanie, Lira fonds, Norma fonds.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten