5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

BloodBitches


Nina de la Parra & Sanne Landvreugd

Foto: Annemieke van der Togt
foto: Annemieke van der Togt
foto: Annemieke van der Togt
do 7 sep
20:15
De Kleine Komedie
vr 8 sep
20:15
De Kleine Komedie

Na het succes van Gods Wegen, wat haar bekroning vindt in het verschijnen van het literaire manifest Make Women Come, gaan Nina de la Parra en Sanne Landvreugd in op de diepere lagen van hun gezamenlijke afkomst. Vrouw-zijn, Surinaams-zijn, slavernij, verdrijving, trauma, racisme en schuld stroomt door deze gezamenlijke bloedvaten.

Neerlands Hoop-winnares Nina de la Parra en topsaxofoniste Sanne Landvreugd (bekend van de bigband van Matthijs Gaat Door op NPO1) verdiepen in BloodBitches hun unieke bloederige band. Twee powerhouses die hun sociale analyse niet alleen aan hun baarmoeders verknopen, maar ook aan hun explosieve biculturele identiteit – en die hun intensive experience tot uiting brengen in muzikaal-verbale poëzie. Explosief, hilarisch, persoonlijk en ontregelend.

BloodBitches is een ijzersterk feministisch cabaretpamflet dat rake klappen uitdeelt, ontroert en ontwapent. De la Parra bedient zich van vele registers in een lekker onbeteugeld en chaotisch relaas waarin precaire thema’s als afkomst en identiteit onder de loep worden genomen.

Een ultra slimme woordkunstenaar die goed kan observeren, analyseren, associëren, die humor heeft en originele conclusies trekt. Wie dit allemaal kan en durft, verdient een groot podium.

Soms ongemakkelijk, vaak heel grappig en altijd oprecht: Nina de la Parra maakt het spannendste cabaret van dit moment.

Het grote talent van Nina de la Parra is dat ze geweldig kan schakelen tussen energieën, waarmee ze haar innerlijke chaos op een intense manier invoelbaar weet te maken.

Muzikaal adembenemend. Landvreugd is niet alleen verantwoordelijk voor de compositie van de songs, maar pakt ook uitgebreid de ruimte voor enkele magistrale solo’s.

Regie Titus Muizelaar

Geluid Jan Heideveld
Licht Jantje Geldof

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten