5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Bloodscent


Gavin-Viano | Frascati Producties

Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
wo 13 sep
20:30
Frascati
do 14 sep
20:30
Frascati

Frascati 1 | 100 minuten

Gavin Viano is genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023.

In de muzikale en beeldende performance Bloodscent volgen we de koortsdroom-meets-healing-journey van een jonge vrouw die ‘het roofdier’ dat haar misbruikte onder ogen moet komen om in het reine te raken met ‘de prooi’ die zij nooit wilde worden.

Princess Bangura speelt Jennely: een jonge vrouw geboren in de jaren negentig, die een geheim met zich meedraagt, maar er alles aan doet om dat te verbergen. Cuz’ ain’t nobody got time for that, right? Gegidst door haar spirituele voorouders stelt ze zich open voor haar Santa Yeye en volgt het grillige pad naar de ware heling: die van Body, Breath, Spirit en Soul.

Gavin-Viano laat zien hoe traumatische gebeurtenissen uit iemands jeugd doordreunen in een volwassen leven, en hoe onze hedendaagse westerse maatschappij tekortschiet met een rationele benadering van deze pijn die in het lichaam en de ziel genesteld zit.

In Bloodscent van Gavin Viano verkeert hoofdpersonage Jennely in tweestrijd. Jennely, gespeeld door Princess Bangura, deelt haar geschiedenis met het publiek. In woorden en metaforen keert ze zichzelf binnenstebuiten om haar trauma op waardige wijze te delen met de aanwezigen. Ze wordt hierin gestoord door haar spirituele voorouders die haar aanmoedigen meteen tot de kern te komen, zodat ze haar innerlijke kracht kan hervinden. De wrijving tussen Jennely en haar voorouders vervormt de chronologie en logica die gepresenteerd wordt en zet een transgenerationeel trauma in nieuw perspectief. Wat overblijft is een rauwe, naakte waarheid, die dikwijls ongemakkelijk is om te zien. Maar wegkijken kan niet in dit ijzersterke audiovisuele ritueel.


 

In Bloodscent van auteur en regisseur Gavin-Viano worstelt een volwassen vrouw met het trauma dat zij als jonge tiener opliep. (…) Haar voorouders, die haar op haar levenspad begeleiden, krijgen geen grip op de vrouw, omdat ze geen manier weet te vinden om de demonen uit haar jeugd recht in de ogen te kijken en naar buiten toe open te zijn over wat er is gebeurd.

Bloodscent van Gavin-Viano: Hoe een seksueel jeugdtrauma naleeft in een leven

regie & tekst Gavin-Viano performance Princess Isatu Hassan Bangura, Sharifa Smith, NØËL, Cèlion Kerk

dramaturgie Aukje Verhoog & Maarten van Hinte

techniek Wouter Versteege

geluid Tijmen Bergman

videokunst & lichtontwerp Wes Broersen

compositie Edis Pajazetovic

scenografie Arinth Foekema

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten