Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

BLOOS de mannen


Marte Boneschansker

© Lieke Romeijn
© Lieke Romeijn
© Lieke Romeijn
© Lieke Romeijn
© Lieke Romeijn
© Lieke Romeijn
© Lieke Romeijn
zo 5 sep
17:00
Theater Bellevue
ma 6 sep
14:00
Theater Bellevue
di 7 sep
14:00
Theater Bellevue

Palonizaal

Voor deze voorstelling zijn er verschillende tijdslots beschikbaar. Het gewenste tijdslot kun je bij het kopen van de tickets kiezen.

In een van de verhalen wordt verteld over grensoverschrijdend seksueel gedrag. Mocht je hier liever niet mee geconfronteerd worden, geef het dan van tevoren aan (door middel van een e-mail naar kassa@theaterbellevue.nl) zodat we je bij een ander verhaal kunnen plaatsen.

Eén van de verhalen in Engelstalig. Dit verhaal is op maandag 6 en dinsdag 7 september te ervaren in de volgende tijdslots: 14:10 uur | 14:45 uur | 15:20 uur | 15:55 uur | 16:35 uur | 17:10 uur. Mocht je hier specifiek interesse in hebben, mail dan naar kassa@theaterbellevue.nl  (op  zondag 5 september in de volgende tijdslots: 17:10 uur | 17:45 uur | 18:20 uur | 18:55 uur | 19:35 uur | 20:10 uur).

Specifieke coronamaatregelen: omdat het tijdens deze voorstelling noodzakelijk is dat publiek zich binnen 1,5 meter afstand van elkaar bevindt, zijn er maatregelen genomen om deze voorstelling veilig te bezoeken. Bij sommige verhalen kunnen soms aanrakingen plaatsvinden; de speler neemt daarbij de nodige voorzorgsmaatregelen en blijft zo veel mogelijk afstand houden. De aanrakingen gebeuren alleen na overleg vooraf met de bezoeker.

LET OP | Voor deze voorstelling  heeft u een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig coronatoegangsbewijs. Mocht de regelgeving veranderen, dan veranderen wij uiteraard mee.

In 2018 maakte Boneschansker BLOOS, een audioperformance waarin je liggend in bed luisterde naar verhalen over vrouwelijke intimiteit. De performance was ook te zien op het Nederlands Theater Festival. BLOOS de mannen is het vervolg. Boneschansker ging in gesprek met mannen tussen de 10 en 100 jaar oud over intimiteit, sensualiteit en verlangen. Hoe definiëren zij hun man-zijn? Wanneer houden ze van hun lichaam en wie zijn ze voorbij dat lichaam? Hun ervaringen worden gedeeld in een prikkelende audiobeleving. Winnaar van de BNG Bank Theaterprijs 2020.

Stoere mannen. Lieve mannen. Zachte mannen. Geile mannen. Huilende mannen. Dansende mannen. Boze mannen. Droevige mannen. Zwijgende mannen. Zoekende mannen. Dromende mannen. Wilde mannen. Bange mannen. Zorgende mannen. Lachende mannen. Blozende mannen. Alle mannen.

“Dichtbij, bijna te intiem, persoonlijk maar nooit schokkend. De balans tussen openheid en kiesheid is perfect.” – NRC over BLOOS.

Gelegen in een eenpersoonscocon luister je naar de opnames van deze gesprekken. Iedere cocon is verschillend en neemt je mee in de wereld van een andere man. De cocon beweegt beweegt, draait en trilt. BLOOS de mannen is een bijzondere zintuigelijke ervaring.

“Zeer intieme ervaring in zorgvuldige theaterinstallatie. Een van de bijzonderste ervaringen op het festival.” – het Parool over BLOOS

 

Dichtbij, bijna te intiem, persoonlijk maar nooit schokkend. De balans tussen openheid en kiesheid is perfect.

Zeer intieme ervaring in zorgvuldige theaterinstallatie. (…) Het is een van de bijzonderste ervaringen op het festival.

© Lieke Romeijn
© Lieke Romeijn
© Lieke Romeijn

concept Marte Boneschansker

scenografie Geartsje van der Zee
uitvoering Achref Adhadhi, Anton van der Sluis, Marley Braaf, Nick Deroo, Levi Middendorp, Perry Gits, Reno van Rijsewijk, Simon Kleinhesselink,
tekst Carlos Drummond de Andrade
muziek Matthìas Sigurðsson
geluidsontwerp Dennis Slot
mixage Arno Peeters
decorbouw Bregje Pels Rijcken, Mattijs Bill Rietveld
technische productie Jorn Kortooms
regieassistentie Nina-Elisa Euson
scenografie-assistentie Katrijn Westland
interviewassistentie Vincent Brons
dramaturgie Katharina Smets
kostuums Syl van Duyn
grafisch ontwerp Zuzanna Loch
beeld Martin Sweers
beeld social Lily Cummings
productie Angela van Kalsbeek
publiciteit WildChild Agency
zakelijke leiding Koosje Laan
met dank aan alle mannen die ik sprak, Damani Leidsman, Theater Malpertuis, Hannegijs Jonker, Errol Staalvis, Dirk Vis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten