5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Bridging subsidy and commerce – musical theatre as a case study

vr 8 sep
13:00
De Balie

Grote Zaal | 60 minuten | Eindtijd 14:00

Kansen voor samenwerkingen tussen de gesubsidieerde en vrije sector.
Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Veel internationaal succesvolle musicals zijn het resultaat van samenwerkingen tussen gesubsidieerde organisaties en de vrije sector. Welke kansen zijn er voor het Nederlandse (muziek)theater? Millie Taylor, bijzonder hoogleraar Musical aan de UvA, trapt af met een provocatie in de vorm van enkele musical-cases uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, gevolgd door een gesprek met panelgasten en aanwezigen in de zaal.

Millie Taylor bekleedt de Van den Ende Leerstoel Musical aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte bijna twintig jaar aan musicals, waaronder West Side Story, Rocky Horror Show en Sweeney Todd. In 2001 stapte ze over op onderzoek en doceren na het behalen van haar PhD. Ze was de eerste professor Musical in het Verenigd Koninkrijk toen ze promoveerde in 2012, en in 2020 werd ze de eerste bijzonder hoogleraar Musical in Nederland.

Carolien Borgers modereert het gesprek tussen panelleden Servé Hermans, Artistiek directeur van Toneelgroep Maastricht en regisseur, Naomi van der Linden, regisseur, theatermaker, actrice en zangeres, Matthijs Bongertman, CEO Senf Theaterpartners en Marc van Kaam, directeur Luxor Theater Rotterdam.

Dit programma vindt deels in het Engels plaats en wordt gepresenteerd in samenwerking met MusicalMakers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten