Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

BullyBully (3+)


MAAS theater en dans

© Kamerich & Budwilowitz
© Kamerich & Budwilowitz
© Kamerich & Budwilowitz
© Kamerich & Budwilowitz
© Kamerich & Budwilowitz
za 3 sep
11:00
Meervaart
za 3 sep
14:30
Meervaart

Meervaart | 50 min

Wat hebben een peuter en een gemiddelde wereldleider met elkaar gemeen? Zou die president soms ook een driftbui krijgen in het gangpad van de supermarkt? Of gillen totdat hij krijgt wat hij wil? Laat een dreumes speechen en een volwassen man in pak onzin brabbelen. Als je door je oogharen kijkt, zie je bijna het verschil niet meer. Alleen heeft de een het voor het zeggen en de ander moet doen wat er gezegd wordt.

In BullyBully ontmoeten twee wereldleiders elkaar in niemandsland. Een cultureclash op duploniveau, want wat de boer niet kent dat eet ie niet. Wat volgt is een ongemakkelijke ontmoeting tussen twee kinderachtige, maar machtige volwassenen die stukje bij beetje aan elkaar wennen. Een peutermusical à la West Side Story over vriendschap en ‘het onbekende’ met twee spelers, veel liedjes, grappig geruzie, gedram en een happy end.

BullyBully is de langverwachte opvolger van Gezocht: konijn, Aaipet en Pak’m, drie peutervoorstellingen van René Geerlings die duizenden peuters en ouders wereldwijd op het puntje van hun stoel kregen. “Subliem stuk, grappig en slim” (Paulien Cornelisse over Pak’m), “Briljante voorstelling” (Theaterkrant over Aaipet), “Oergeestige voorstelling” (Theatermaker over Gezocht: konijn). BullyBully wordt gemaakt in zowel Nederland als Turkije (Atta Festival).

Prominente protserigheid voor peuters verklaard. De twee baasjes in Bully Bully zijn elk in hun roze of groene universum de koning te rijk, maar het blijkt eenzaam en lelijk aan de top. Bully Bully is een hartverwarmend pleidooi voor liefde en vriendschap, geschikt voor alle leeftijden.

Hilarische peutermusical met ruziënde wereldleider. (…) Kinderen en ouders herkennen meteen de strijd om aandacht met de eigen broertjes en zusjes.

Regisseur René Geerlings brengt het herkenbare machtsconflict van twee ‘leiders’ terug naar de essentie. En dat is een essentie die zelfs een peuter kan begrijpen.

Sue-Ann en Henke zijn geweldig in hun gezichtsuitdrukkingen. Met één blik krijgen ze het voor elkaar om het publiek (jong én oud) te laten lachen.

Regisseur René Geerlings zet met BullyBully een waardige opvolger van succesvoorstellingen Gezocht: konijn, Aaipet en Pak ‘m neer.

© Kamerich & Budwilowitz
© Kamerich & Budwilowitz
© Kamerich & Budwilowitz
© Kamerich & Budwilowitz
© Kamerich & Budwilowitz

Concept, regie René Geerlings

Spel Sue-Ann Bel, Henke Tuinstra, Sanne Bokkers, Carole van Ditzhuyzen, Pamela Schaap, Wendy Briggeman (in wisselende bezetting)
Composities Reinier van Harten, Sergio Escoda
Kostuums Daphne Karstens, Alice Sprascio (assistent), Karmijn Lange (assistent)
Foto’s Jaap Scheeren (campagnebeeld), Kamerich & Budwilowitz (scènefoto’s)
Pruiken Cynthia van der Linden
Snorren Stan Roobol
Turkse cast Müge Gülgün, Simel Keçicioğlu, Almıla Bayraktar, Oya Bacak (in wisselende bezetting)
Decor Sanne Danz
Decorbouw borstbeelden Jannelies Raaijmakers
Coupeur Stef Krull
Dramaturgie, regieassistent Sara Giampaolo
Dansadvies Art Srisayam, Erik Bos
Techniek Peter Raaijmakers, Frans Baudoin
Productie Djoeke Westdijk
Coproductie Maas theater en dans, Atta Festival, Istanbul
Video Huub Laurens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten