5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Dag van de Academie en het Jeugdtheater 2023

Foto: Anna van Kooij
ma 11 sep
11:30
ITA
geweest

ITA Foyer inloop

Het Nederlands Theaterfestival organiseert in samenwerking met Stip Theaterproducties en Theater De Krakeling op 11 september 2023 ‘De dag van de Academie en het Jeugdtheater’.
Het jeugdtheater in Nederland is van ongekend hoge kwaliteit, maar de kunstvakopleidingen besteden nauwelijks aandacht aan dit deel van de podiumkunstensector.
Dit is dé dag voor studenten en jonge makers om het jeugdtheater landschap van Nederland te leren kennen.
Laat je verrassen, inspireren, adviseren en enthousiasmeren voor het jeugdtheater!

Op de De dag van de Academie en het Jeugdtheater gaan we in gesprek met theatermakers uit verschillende disciplines in de jeugdtheatersector over hun werkwijze en werkpraktijk. Aan het einde van de Dag bekijken we samen een voorstelling en geven de gezelschappen een workshop over hun manier van maken.

Programma
Let op: het programma vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam.

Op deze Dag op 11 september gaan we eerst in gesprek met
De Toneelmakerij, artistiek leider Paul Knieriem en hoofd educatie Lot Houtepen
De Gasten, artistiek leider Rutger Esajas
Bonte Hond, educatie medewerker Sandy Pieterse
Theatergroep Aluin, artistiek leider Victorine Plante en hoofd educatie Bettie de Bruijn

Daarna volgen een aantal workshops met deze makers. In deze interactieve workshops maken de deelnemers zelf een concept voor een voorstelling voor de jeugd. De specifieke dilemma’s die daarin naar voren komen worden daarna besproken.

Programma

ITA, Internationaal Theater Amsterdam, Leidseplein 26
11.30  Inloop
12.00  Opening en een inspirerend gesprek over hun werkpraktijk met van De Toneelmakerij, artistiek leider Paul Knieriem en hoofd educatie Lot Houtepen, van De Gasten, artistiek leider Rutger Esajas, van de Bonte Hond, educatie medewerker Sandy Pieterse, en van Theatergroep Aluin, artistiek leider Victorine Plante en hoofd educatie Bettie de Bruijn.
13.00 – 17.00  Workshops.

Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240, Amsterdam
19.00 Voorstelling Twelfth Night van Theatergroep Aluin
Twelfth Night is door Willem Shakespeare geschreven als stiekem Queer-feestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Toentertijd werden alle rollen in Engeland door mannen gespeeld, hierdoor kregen de liefdesscenes en genderverwarring een extra laag in de voorstelling. Twelfth Night is geselecteerd door TF als één van de beste voorstellingen van het afgelopen seizoen.

Voor wie
Studenten van kunstvakopleidingen docent theater / regie / mime / performance en geïnteresseerden in jeugdtheater.

Inschrijven
Meld je aan door een mailtje te sturen naar elles@tf.nl
Je ontvangt een bevestiging in je mailbox.

Kosten
€ 15 pp. voor de hele dag inclusief voorstelling.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten