Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

De binnenkamer van Binta (9+)


Laika | Animata Demba

© Kathleen Michiels
© Kathleen Michiels
© Kathleen Michiels
© Kathleen Michiels
© Kathleen Michiels
© Kathleen Michiels
zo 12 sep
14:30
De Krakeling

Theaterzaal | 60 minuten

Voor het Belgische jeugdtheatergezelschap Laika is de wereld is één groot oord van ontdekking. Laika maakt voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen die hun kinderlijk gevoel voor verwondering nog niet zijn verloren. Ook Laika vindt de wereld verrassend en niet vanzelfsprekend. Onder de vleugels van Laika maakt de jonge theatermaakster Aminata Demba De binnenkamer van Binta. Inspiratie putte ze uit gesprekken met kinderen en volwassenen die tijdelijk of langdurig van hun ouders zijn gescheiden, en met deskundigen die instaan voor de opvang in kindertehuizen. Een bitterzoete voorstelling over kinderen die hun ouders moeten missen.

Binta is een stoer en vindingrijk meisje van 9 jaar. Het is bezoekuur in het kindertehuis waar ze verblijft. Vol ongeduld kijkt ze uit naar de komst van haar mama. Terwijl ze wacht, neemt ze je mee in haar geheime binnenkamer, in het gezelschap van vriendje Yoeri. Een bitterzoete vertelling over hoe het voelt om niet thuis te kunnen wonen en je ouders te moeten missen.

Samen met muzikant Sam Gysel speelt Demba een verhaal over de veerkracht van kinderen in deze complexe wereld. Een wervelende vertelling gekruid met humor, muziek en zoete geuren. Het decor is een zintuiglijke installatie waarin de kinderen kunnen kijken, ruiken, ontdekken en zelf bijdragen

De binnenkamer van Binta brengt een pittig thema over kinderen die gescheiden worden van hun ouders op een zo toegankelijk mogelijke manier.

© Kathleen Michiels
© Kathleen Michiels
© Kathleen Michiels

concept en spel Aminata Demba

concept en tekst Hanneke Paauwe
regie Jo Roets
muziek Sam Gysel
scenografie Studio Kuurjeus
kostuums Maartje Van Bourgognie
lichtontwerp Rob Van Ertvelde
dramaturgie Mieke Versyp
zintuiglijk advies Peter De Bie
choreografisch advies Iris Bouche
techniek Rik Van Gysegem, Tim van der Linden
productie Pieter Smet
in coproductie met Perpodium
met dank aan Cronos Invest
met de steun vanVlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten