5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

De Bleke Baron 8+


Kopergietery | KGbe

Foto: Phile Deprez
Foto: Phile Deprez
Foto: Phile Deprez
Foto: Phile Deprez
Foto: Phile Deprez
do 7 sep
19:00
De Krakeling

65 minuten

In de onderwaterstaat is de bleke baron de leider. Hij neemt altijd het laatste hapje en niemand mag hem tegenspreken. Aan dichters heeft hij een grote hekel, ze bedoelen van alles tussen de regels, in het wit waar niets geschreven staat. Daar voelt de baron zich heel ongemakkelijk bij.

Gelukkig zijn Felix & Felka geen dichters. Ze zijn zangers….

De bleke baron is een nieuwe muzikale fabel van Anna Vercammen & Joeri Cnapelinckx (samen vormen ze het muzikale duo ‘de Anale fase’). Een voorstelling over een innige vriendschap tussen twee muzikanten tijdens een bewind dat enkel het nut van het nut inziet en jacht maakt op al wat of wie ze overbodig acht.

Binnen het format van een romantisch concert draaien Vercammen en Cnapelinckx hete kwesties als migratie, klimaat, nuttigheidsdenken en politieke repressie in het vlotte inpakpapier van een kinderfabel.

Binnen het format van een romantisch concert draaien Vercammen en Cnapelinckx hete kwesties als migratie, klimaat, nuttigheidsdenken en politieke repressie in het vlotte inpakpapier van een kinderfabel.

De bleke baron is een muzikaal sprookje dat net zo goed over een dictatuur uit het verleden als over één uit de toekomst zou kunnen gaan, en waar volwassenen en kinderen elk op een andere manier heel veel aan zullen hebben. Laat komen dus, de gedichten, de witregels, de blos en de aarzeling.

ARTISTIEKE COACH Joris Van den Brande

SCENOGRAFIE Michiel Soete
KOSTUUMS Joke Raes
STEM Lore Dejonckheere
KLANK Jonas De Wulf
LICHT Jeroen Doise
TECHNIEK Jonas De Wulf, Kris Van Oudenhove
DECORBOUW Kris Van Oudenhove, Polien Demeulemeester, Jonas De Wulf, Gielke Smet
PRODUCTIELEIDING Gielke Smet
MET DANK AAN het voortraject in Cultuurcentrum Brugge
MET DE STEUN VAN de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten