Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Boekpresentatie van De Collectieven – Een unieke theatergeschiedenis

© Sofie Knijff
do 1 sep
15:00
De Brakke Grond

Brakke Grond Rode Zaal | 60 min

Tickets voor dit programma zijn alleen verkrijgbaar als onderdeel van de NTF PRO dagpas. Nog niet in het bezit van een dagpas? Koop hem via de ticketlink! Na het selecteren van het gewenste ticket (dagticket of combiticket) en invoer van je gegevens kan je jouw persoonlijke NTF PRO route samenstellen.

De Collectieven – Een unieke theatergeschiedenis  

Toneelspeler, regisseur, scenograaf, vormgever en docent Jan Joris Lamers wordt beschouwd als icoon van het op collectieve wijze theater maken in Nederland en België. Zijn tachtigste verjaardag op 25 maart 2022 werd als ijkpunt genomen om de geschiedenis van het collectief theater maken voor het eerst in kaart te brengen en in perspectief te plaatsen met een boek, tentoonstelling, symposium en, natuurlijk, voorstellingen.

Tijdens Het Nederlands Theater Festival wordt het boek De Collectieven – Een unieke theatergeschiedenis gepresenteerd. Een inspirerend boek voor theatermakers, theatercritici en theaterliefhebbers, waarin in zestien bijdragen en tientallen beelden vanuit het verleden naar het heden en vanuit het heden naar de toekomst wordt gekeken door wetenschappers, theatercritici, dramaturgen, theatermakers en fotografen.

De boekpresentatie wordt een gesprek tussen een aantal schrijvers in het boek en theatermakers uit collectieven over de toekomst van het collectief. Het mooi uitgegeven boek is direct na de presentatie verkrijgbaar voor slechts € 24,95 (winkelprijs € 35). Aansluitend is de tentoonstelling De Collectieven in Beeld in De Brakke Grond te zien van 1 t/m 11 september met uniek grafisch en fotografisch werk uit de archieven van de collectieven. Tijdens het Theater Festival is ook een symposium op 7 september van 10:00 – 18:00 en een estafette van voorstellingen door collectieven te bezoeken op 7 en 8 september in Frascati 3 en 4.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten