Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

DE CULTUURSECTOR IN GESPREK MET DE POLITIEK


Kunsten '92 | NAPK | Platform Aanvang! | NTF

Foto: Anna van Kooij
ma 7 sep
16:00
Online

ONLINE | duur 2 uur

Kunsten ’92, N.A.P.K., Platform Aanvang! en het Nederlands Theater Festival  – de cultuursector – in gesprek, in  met de politiek. Nu gratis terug te kijken op NTF-online.

 

De cultuursector bevindt zich in een beslissende periode. De coronacrisis heeft grote gevolgen voor deze sector. Ook is dit het moment waarop de besluiten vallen over de nieuwe vierjarige cultuurperiode. Kunsten ’92, N.A.P.K., Platform Aanvang! en het Nederlands Theater Festival sloegen de handen ineen en organiseerden een gesprek met de politiek.

Onder leiding van Hans Smit en Rehana Ganga gingen op 7 september j.l. theaterwerkers in gesprek met cultuurwoordvoerders uit de Tweede Kamer: Salima Belhaj (D66), Zohair El Yassini (VVD), Lodewijk Asscher (PvdA), Niels van den Berge (GroenLinks) en Peter Kwint (SP).

Genoeg stof om het over te hebben. welke keuzes moeten we nu maken om op de langere termijn een vitale culturele en creatieve sector te borgen? Wat is het belang van een sterke makerscultuur? Wat is hun visie voor de toekomst? Hoe zorgen we, door middel van het herstelplan van de Taskforce, dat de culturele sector de crisis overleeft? En hoe blijven we het gesprek op zo’n manier met elkaar voeren dat politici en de culturele sector elkaar serieus nemen en begrijpen?

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten