Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

De keuze van de wijkjury 2021: De Hokje


Theater Bellevue | Dunya Khayame | Tim Kamps

Foto: Casper Koster
do 2 sep
12:30
Theater Bellevue

Theater Bellevue - Op groot scherm in de Paloni Zaal | 105 minuten zonder pauze

LET OP | De voorstelling wordt vertoond op groot scherm. Voor deze vertoning heeft u een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig coronatoegangsbewijs. Mocht de regelgeving veranderen, dan veranderen wij uiteraard mee.

DE WIJKJURY KROONT ‘DE HOKJE’ TOT HAAR FAVORIET VAN THEATERSEIZOEN 20|21

Hoewel ook dit theaterseizoen getekend werd door de coronamaatregelen, heeft de WijkJury Amsterdam – 15 onbevangen paar ogen die het theaterveld verkennen- met vreugde haar favoriet gekozen: De Hokje van Theater Bellevue en Dunya Khayame in de regie van Tim Kamps.

Helaas was het niet mogelijk om deze voorstelling te programmeren, maar op donderdag 2 september heeft u tóch de mogelijkheid om de voorstelling te zien. In samenwerking met De Wijkjury en Theater Bellevue kunt u aanwezig zijn bij een filmvertoning van De Hokje  in de Paloni Zaal in Theater Bellevue. U zult daar tijdens een feestelijke kroning tevens de Wijkjuryleden en de makers van de voorstelling ontmoeten. Na afloop is er een nagesprek met Dunya Khayame.

In het stuk wordt zowel grappig als satirisch gespeeld met de ernstige markt voor clichés en de hokjesgeest. De Hokje zit vol humor met snelle dialogen en scènewisselingen naar scherpe monologen (…) Met een Quentin Tarantino-achtige ontknoping waarin het wapen duister achtereenvolgend op elkaar wordt gericht met een air van slapstick.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten