Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

De meester & Margarita


Orkater | De Nieuwkomers | Konvooi

© Nichon Glerum
© Nichon Glerum
© Nichon Glerum
di 30 aug
20:00
ITA
wo 31 aug
20:00
ITA

Rabozaal | 1 uur en 30 min

De meester & Margarita is alleen nog te zien op 30 en 31 augustus in ITA en niet tijdens het Nederlands Theater Festival.

De meester en Margarita is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.  

In De meester en Margarita bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan. We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars.  

Na het succesvolle ILIAS in 2019 maakt KONVOOI onder de vleugels van Orkater/De Nieuwkomers opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën. Aan de hand van Boelgakovs meesterwerk De meester en Margarita onderzoekt KONVOOI hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin men het recht claimt op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening lijken te zijn. 

Konvooi levert met De meester en Margarita een imposante toneelavond af die op alle vlakken omverblaast. In een associatieve bad trip wordt de toeschouwer op speelse wijze geconfronteerd met boeiende filosofische denkstukken over waarheid en werkelijkheid. Het sinistere plezier spat van het podium in deze adembenemende muziektheaterervaring, waarin de waarheid wordt ontmanteld en twijfel en verwarring vervolgens vrolijk gerehabiliteerd worden. De meester en Margarita is een heerlijke nachtmerrie waar je niet uit wakker wilt worden.

Muziektheater dat op alle facetten omver blaast.

Wat een feestje! De voorstelling is verrassend licht en de kern van het boek blijft prachtig overeind.

Literaire klassieker als adembenemend muziektheater.

Een voorstelling die sprankelt van het spelplezier en bovendien schitterende beelden en geweldige muziek oplevert.

© Nichon Glerum
© Nichon Glerum
© Nichon Glerum

Concept KONVOOI: Jacob de Groot (spel), Belle van Heerikhuizen (regie), Jasper van Hofwegen (spel), Marit Hooijschuur (spel),Victor IJdens (spel) en Bart Sietsema (spel)

Muziek 1e bedrijf Tessa Jackson
Scenografie Ruben Wijnstok
Kostuums David Laport
Begeleiding Liesbeth Colto
Lichtontwerp Stefan Dijkman
Geluid Bram Anneveldt
Licht Guido van den Hof
Choreografie-advies Pim Veulings
Spoken word-advies Rosana Salden
Synth-advies Thijs van Vuure
Assistent kostuum Benjamin Stroo
Muzikanten 1e bedrijf Darius Timmer (piano), Pat Cleaver (bas), Jeroen Batterink (drums), Floris Van Der Vlugt (clarinet), Randell Heye (trompet)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten