5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

De Moraal van de Kritiek

vr 8 sep
15:00
De Balie

Grote zaal | 90 minuten | Eindtijd 16:30

Tijd voor een nieuw gesprek tussen makers en critici: wat willen we dat kunstkritiek moet zijn?
Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Waar staat de kunstkritiek voor? Nadat choreograaf Marco Goecke een Duitse recensent met hondenpoep besmeurde, schreef een groep Nederlandse theatercritici een open brief. Een belangrijk signaal voor de vrijheid van de kunstkritiek of een stuitende bijdrage aan het cancelen van onbehouwen kunstenaar?

Voor velen in de theatersector is de kritiek een black box, waarin oordelen gehaast en op ondoorzichtige wijze tot stand komen. Voor critici zelf is het voortdurend ontdekken, het heroverwegen van criteria en het nadenken over kwaliteit een tweede natuur. Deze spraakverwarring leidt tot veel onbegrip. Tijd voor een nieuw gesprek tussen makers en critici. Hoe verhouden zij zich tot elkaar? Hoe zien beide groepen de rol van het artistieke proces, marketing en het publiek? Hoe komen criteria tot stand en hoe komen ze tot uiting? Wat willen we dat kunstkritiek moet zijn?

Theatercriticus en toneelschrijver Han van Wieringen trapt af met een prikkelend statement.

Dit programma vindt plaats in coproductie met Theaterkrant

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten