5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

De Uitnodiging


Laura van Dolron

Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris
zo 10 sep
20:30
Frascati
ma 11 sep
20:30
Frascati

Frascati 1 | 120 minuten

Op maandag 11 september heeft De uitnodiging Engelse boventiteling.

Theatermaker en stand-up filosoof Laura van Dolron brengt met De uitnodiging een ode aan de liefde. Een ode aan Mark, aan liefde na scheiding, aan het openstellen van je hart. Een ode aan alle mensen die de sprong in het diepe waagden. Volgens Van Dolron biedt elke moment in het leven de kans om liefde (weer) toe te laten. Luister naar jezelf en neem ‘De uitnodiging’ aan.

Zoals bij elk van haar voorstellingen gebruikt Laura van Dolron zichzelf ook voor deze voorstelling als menselijk laboratorium. Genadeloos openhartig en nieuwsgierig onderzoekt ze de wereld via zichzelf en zichzelf via de wereld. Grote vragen maakt ze klein door ze op zichzelf te betrekken en het meest persoonlijke wordt universeel door de poëtische, herkenbare manier waarop zij het beschrijft. Kun je je angst om alleen te zijn gezelschap houden?

De uitnodiging verlegt niet alleen de grenzen van het realisme, maar geeft het de burger ook moed en hoop – en ook wel een beetje jaloezie om zoveel kwetsbare communicatie en verheugend levensgeluk. (…) De uitnodiging is theater in zijn meest pure vorm. Simpel vertellend, maar niet zonder wijsheid.

De uitnodiging verlegt niet alleen de grenzen van het realisme, maar geeft het de burger ook moed en hoop – en ook wel een beetje jaloezie om zoveel kwetsbare communicatie en verheugend levensgeluk. (…) De uitnodiging is theater in zijn meest pure vorm. Simpel vertellend, maar niet zonder wijsheid.

Van Dolron is een natuurkracht die de wereld zacht maakt, met haar helende, nuchtere woorden en haar positieve blik op de wereld.

Eigenlijk is deze vorm van theater niet geschikt voor sterren, hooguit voor hartjes. Vier in dit geval.

Haar spel lijkt ongefilterd en blijft zó dichtbij haarzelf dat je het haast geen acteren meer kunt noemen. Tegelijkertijd heeft ze een bewonderenswaardige techniek als het gaat om zintuiglijk spel en ontspannen ademend in het hier en nu blijven.

Van Dolron durft haar liefde te delen, schaamteloos eerlijk, dikwijls in prachtig proza vol tegendraadse logica. Omdat het belangrijk is.

Concept en tekst Laura van Dolron

Van en met Laura van Dolron en Mark Kulsdom

Foto’s Anouk van Kalmthout, Moon Saris, Martijn Gijsbertsen

Met dank aan Fonds Podiumkunsten, Fonds21, Zabawas

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten