Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

De verse tijd


Dood Paard | Toneelhuis

© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
zo 8 sep
20:30
Theater Bellevue

Grote Zaal | 85 minuten

za 07 sept, 19.00u | Masterclass recensies schrijven
za 07 sept, 22.00u
| na afloop Filosofisch nagesprek met Laura Minderhoud

De Vlaming Mokhallad Rasem (van het Vlaamse Toneelhuis) en de Nederlander Kuno Bakker (van Dood Paard) spelen op één avond negen kleine voorstellingen over negen grote thema’s, met als basis de ontmoeting van twee mannen en twee werelden.

Hun gesprekken gaan over grote en kleine thema’s: eenzaamheid en oorlog, de smaak van eten en het belang van kruiden, honden, het leven voor dit leven. Samen vertellen de gesprekken een overkoepelend verhaal over twee mannen die, ondanks hun verschillen, ontdekken waar hun levens elkaar raken en verrijken. Of waar ze elkaar misschien met rust moeten laten.

Een prachtig en ontwapenend monument voor toenadering en dialoog. De voorstelling doet je realiseren dat het feit dat je de ander niet zult begrijpen, niet per definitie het einde van een ontmoeting hoeft te zijn, maar ook een fundament kan zijn om een vriendschap op te bouwen. Een voorstelling die het publiek expliciet activeert tot openheid.

Een ode aan gelijkwaardige uitwisseling van ideeën.

In Bakker herkennen we de nuchtere westerling, Rasem zet daar de gevoelige Irakees tegenover. Maar de makers zijn niet in die tegenstelling blijven hangen. Zoals aan het eind Brahms prachtig blijkt te matchen met een Arabisch lied, zo spreekt uit De verse tijd een voortdurende nieuwsgierigheid naar elkaar en naar elkaars wereld, en dat doet goed.

met en door Kuno Bakker, Mokhallad Rasem, Iwan Van Vlierberghe, Julian Maiwald

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!