5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Diarree is mijn lievelings­kleur 8+

Theater Artemis & Studio Julian Hetzel

Kurt Van der Elst

Tickets

7 sepITARabozaal90 minutenEindtijd 20:30

za 7 sep
19:00
ITA

Voor de voorstelling om 18.00 ben je van harte welkom bij  de NTF de Talkshow over de voorstelling ‘Diarree is mijn lievelingskleur’ in de rotonde van ITA.

Na de voorstelling om 19.15 ben je van harte welkom bij de AFTER Talkshow over de voorstelling ‘Diarree is mijn lievelingskleur’ in de rotonde van ITA.

NOMINATIES

Genomineerd voor de VSCD MIME/Performance prijs 2024.
Willemijn Zevenhuizen is de winnaar van de Zilveren Krekel 2024 voor de meest indrukwekkende prestatie in een jeugdtheaterproductie. Ook is deze voorstelling geselecteerd door de Vlaamse Juryselectie.

Let op

Stroboscopische effecten

Diarree is mijn lievelings­kleur 8+

Theater Artemis & Studio Julian Hetzel

Theater Artemis en Studio Julian Hetzel presenteren: een talentenshow voor mislukkingen. Wie faalt er als de beste? De kandidaten trekken alles uit de kast, in deze kak-voorstelling met een grote boodschap.

Deze voorstelling zoekt naar schoonheid in het lelijke. Want wat de een als smakeloos beschouwt, vindt de ander juist prachtig. Samen met het publiek onderzoeken we wat er nou eigenlijk wordt bedoeld met het woord ‘succes’. Wie bepaalt wat cool of mooi is en waarom? Wie beslist of iets Kunst is, of direct de prullenbak in kan? Trekken we ons niet veel te veel aan van het oordeel van anderen?

‘Diarree is mijn lievelingskleur’ toont het plezier van het heft in eigen hand nemen en levert daarmee een prachtig voorbeeld van het maatschappelijk belang van kunst. Zelden was een voorstelling meer ontregelend en dan ook nog eens op zo’n heerlijke manier. 

Willemijn Zevenhuijzens rol in Diarree is mijn lievelingskleur is de voorlopige kroon op het werk van een van ’s lands beste fysieke acteurs, die in het jeugdtheater continu weet te ontroeren en te verrassen. Op meesterlijke wijze pelt Zevenhuijzen de verschillende lagen van haar personage af. 

Een voorstelling die zoveel teweeg kan brengen, dat zie je niet vaak. Ze speelt dan ook op zoveel lagen, in elk geval meer dan de gemiddelde jeugdvoorstelling van vorig seizoen. Tegelijk spetterend, ontroerend én grimmig: diarree smaakte nog nooit zo lekker.

Backstage wordt frontstage en het publiek doet mee: dat zagen we al eerder bij producties van Theater Artemis en Julian Hetzel. Maar wat als onze lichamelijke backstage een hoofdrol krijgt?… Een kakvoorstelling die u moet zien.

Wie van anarchie houdt, valt met zijn neus in de boter

op een zondagmiddag in Den Bosch hebben Artemis en Hetzel zowaar de anarchie en de opstand in ere hersteld.

regie Julian Hetzel

spel Tim van Dongen, Louis van der Waal & Willemijn Zevenhuijzen

dramaturgie Miguel A. Melgares

decor Eva Koopmans

kostuums Liesbet Swings

artistiek advies Jetse Batelaan

regie-assistentie Esmée Begemann

technische coördinatie Aengus Havinga

licht Vincent Beune

muziek Frank Wienk

geluid Tom Doeven, Misha McLaren techniek Marq Claessens

technische productie Klaas Tops

productie coördinatie Marieke van den Bosch

stage Alžběta Nováková

coproductie Theater Artemis & Studio Julian Hetzel

met steun van Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Ministerie van OCW, Gemeente ’s-Hertogenbosch & Provincie Noord-Brabant

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten